DOLAR32.5694
EURO34.915
ALTIN2427.4
BIST9722.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

OŞYAD, Okullarımıza “Kitap armağanlarını” sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD, Okullarımıza “Kitap armağanlarını” sürdürüyor
Abone ol
Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), Okullarımızdan gelen istekler doğrultusunda, öğrenci ve kütüphanelerine kitap bağışlarına devam ediyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), Okullarımızdan gelen istekler doğrultusunda, öğrenci ve kütüphanelerine kitap bağışlarına devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Osmaniye Merkez Çardak Köyü ilk ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek kitap bağışında bulunan OŞYAD Başkanı ve üyeleri, bu kez de Toprakkale ilçesi, Tüysüz (Türkmen) Beldesi’ndeki  Şehit Mehmet Gaser Ortaokulu’na ziyaret ederek kitap bağışında bulundu.

Ziyaret edilen Ortaokulun kütüphanesinde öğrencilerle buluşan OŞYAD Başkanı ve üyeleri, öğrencilerle kültür, sanat ve edebiyat üzerine  sohbette bulundu.

Gençlerin;  “şiir, öykü, deneme vb.” edebiyat alanında çalışmaları olup olmadığı yönünde fikirleri alınırken,  günlük tutmaları, deneme yazıları ve şiir gibi edebiyatın sevdikleri alanlarda uğraş vermeleri önerilerinde bulunuldu.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak’ın öğrencilere ve okul idarecileri ile öğretmenlerine yönelik olarak; kültür-sanat ve edebiyata önem verilmesi konularındaki  konuşmasının ardından, dernek üyelerinden Osman Körkü bağlaması ile türkülerini yorumladı.

OŞYAD Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Ölmez’in şiirlerini okuması ve öğrencilerle sohbetinin ardından, öğrencilerin kendi yazdığı veya okumak istediği şiirleri  okumaları için sahneye davet edildi.

Öğrencilerden; Elif Ravza, Abdurrahman Erdinç Deprem, Fatma Belkıs Önalan, Ayşe Nil ve Yunus Emre sahneye çıkarak şiirler okudular.

Program kapsamında sahneye çıkarak şiir okuyan öğrencileri kutlayıp, başarı dileklerinde bulunan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, “Çakıldan kaldırıma” isimli şiir kitabını imzalayarak onlara hediye etti.

Okulun 5/A sınıfı öğrencilerinden  Elif Safiye Evgi’nin öğretmen ve ailesinin desteği ile  günce tutması, şiir ve denemelerini bir defterde buluşturması nedeniyle, OŞYAD tarafından “Başarı belgesi” ile ödüllendirildi.

Günce defteri ile sahne alan öğrenci, şiirini okuduktan sonra arkadaşlarına da önerilerde bulundu.

Evgi’ye “Başarı belgesi” OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak ve Okul Müdiresi Elif Yıldız tarafından takdim edilirken, ayrıca Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Ölmez’de imzalı kitabını hediye etti.

Okulda yıl içerisinde kütüphaneden en çok yararlanarak kitap okudukları belirlenen; Ahmet  Güller Evcimik ile  Nihal Topal isimli öğrencilere de  başarı belgeleri ile kitaplar hediye edildi.

Program türkü ve öğrencilerin okumaları ile sona erirken, OŞYAD tarafından getirilen ve sayfaları açılmamış haldeki  toplam 320 adet kitap, öğrencilere dağıtılması veya kütüphanede bulundurulması amacı ile  Okul Müdiresi Elif Yıldız’a teslim edildi.

Program sonunda,  OŞYAD’ın kütüphanelerindeki kitaplarına zenginlik katmak amacı ile armağan ettiği kitaplar ile öğrencileri yıl sonu stres atma etkinliği düzenlemelerinden dolayı, Okul Müdiresi Elif Yıldız teşekkür ederek, çiçek takdiminde bulundu.

OŞYAD Başkanı Mustafa  Bardak programın ardın yaptığı açıklamada; “Tüysüz (Türkmen) beldesindeki Şehit Mehmet Gaser Ortaokulu’ndaki öğrencilerimizi kültür-sanat ve edebiyat adına yaptığımız etkinliğimizde, birazcık ta olsa etki bırakmış isek mutlu olarak buradan ayrılmaktayız.

Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde bizlere yardımcı, öğrencilerine de katkıda bulunan Okul müdiresi Elif Yıldız başta olmak üzere sınıf öğretmenlerinden İbrahim Alıcı ve diğer tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz”diye konuştu.






  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Evlerden hırsızlık yapanlar yakalandıÖnceki Haber

Evlerden hırsızlık yapanlar yakalandı

Anadolu Gençlik Derneği’nden İstanbul’un Fethi ProgramıSonraki Haber

Anadolu Gençlik Derneği’nden İstanbul’un...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar