DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6
BIST9915.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

OKÜ’den, “Barınma Merkezi”ne ziyaret gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’den, “Barınma Merkezi”ne ziyaret gerçekleşti
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. DR. Turgay Uzun, beraberinde Akademisyen ve öğrencilerle birlikte, Suriyeli’lerin konakladığı “Barınma Merkezi”ne ziyaret gerçekleşti.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. DR. Turgay Uzun, beraberinde Akademisyen ve öğrencilerle birlikte, Suriyeli’lerin konakladığı “Barınma Merkezi”ne ziyaret gerçekleşti.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nden alınan bilgiye göre, Üniversite Kulüplerinden Genç-İz Kulübü ile Sosyal Hizmet Kulübü öncülüğünde Osmaniye Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun da katkılarıyla hazırlanan bir dizi yardım malzemesi Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nde yaşayan ihtiyaç sahibi aileler ve çocuklara dağıtıldı. 

Ziyaret sırasında, Geçici Barınma Merkezi hakkında İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erbaş’tan bilgi alan OKÜ Rektörü  Prof. Dr. Turgay Uzun, Suriye’de yaşanan insanlık dramının mağdurlarına Türk devletinin  ve bütün kamu görevlilerinin gösterdiği insani yaklaşım ve fedakârlığın önemine değinerek, Cevdetiye Geçici Barınma Merkezinde koruma statüsünde yaşayan sığınmacı aileler ve çocukları için üniversite olarak yapılabilecek sosyal destek projelerine yoğunlaştıklarından ve bu yöndeki çalışmaların devam edeceğini söyledi.

OKÜ Rektörü Uzun, ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde tek tek ziyaret ederek anne-bebek ve hasta bireylerin ihtiyaçlarının bulunduğu hediye paketleri verdi.

Ziyaretlerin devamında ise, Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde bulunan Anaokulunu ziyaret edildi.

Anaokulu ziyaretinde OKÜ Rektörü  Prof. Dr. Turgay Uzun, minik öğrencilerle bol bol sohbet ederek öğrenciler için hazırlanmış olan oyuncak, kırtasiye ve ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı hediyeleri dağıttı.

Ziyaret sırasında,  minik öğrencilerle yüz boyama ve parmak boyama etkinliği eşliğinde eğlenceli anlar yaşandı.

 Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde kalan ailelere ve çocuklara yardım ve miniklere moral vermek maksadıyla gerçekleştirilen etkinlik dolayısıyla memnuniyetini ifade eden OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, etkinliğe katkı sağlayan OKÜ Genç-İz Kulübü ile OKÜ Sosyal Hizmet Kulübü öğrencileri ve hediyelerin hazırlanmasında katkıları bulunan Osmaniye Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Abdurrahman Akman ve Dr. Öğretim Üyesi Erkin Artantaş' a, Sağlık Hizmetleri Bölüm Başkanı Oğuzhan Çolakkadıoğlu’na, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Celil Atasever’e teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Verem Savaş Derneği, Sağlıkçılarla bir araya geldiÖnceki Haber

Verem Savaş Derneği, Sağlıkçılarla bir a...

Osmaniyegücünün yöneticileri yeni sezon için buluştuSonraki Haber

Osmaniyegücünün yöneticileri yeni sezon...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar