DOLAR32.6082
EURO34.8032
ALTIN2494.2
BIST9483.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Düziçi’nde Tarım Seferberliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi’nde Tarım Seferberliği
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Tarım Seferberliği” düzenlenecek.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Tarım Seferberliği” düzenlenecek.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi, tüm personelle köy ve beldeleri gezip çiftçi ve köylüleri bilgilendireceklerini söyledi. 

Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 18-28 Ekim tarihleri arasında ilçeye bağlı köy ve beldelerde “Tarım Seferberliği” adını verdiği bir etkinliğe başladı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi, etkinlik kapsamında, çiftçi ve köylülere, tarımsal konular hakkında bilgiler verileceğini söyledi.

Çerçi; 4 Belde ve 25 Köyü kapsayan "Tarım Seferberliği" yapılacaktır.

Bu kapsamda; Ziraat Mühendislerinin bilgilendireceği konular; ÇKS başvurularının e- devlet üzerinden girişi, ÇKS son başvuru tarihi, Bitkisel Üretim Desteklemeleri, Bitkisel üretimde karşılaşılan hastalıklar ve zararlılarla mücadele, TARSİM, İklim değişikliği ve sulama, Su kaynaklarında kirlilik, Gübreleme, Tarla kontrolleri, Buğday, arpa ve fiğ ekimi ve gübrelemesi, Bahçe kontrolleri;  Zeytinde hasat,  hasat sonrası bakım ve gübreleme,  Zeytinde halkalı leke hastalığı, Zeytinde budama” olarak açıkladı. 

Ziraat Mühendislerinin yanı sıra Veteriner Hekimlerin ve Gıda Mühendislerinin de bilgilendirmeler yapacağını ifade eden Çerçi, şunları söyledi; “Müdürlüğümüz teknik personelleriyle beldelerimizde ve köylerde bulunacaktır.

Veteriner Hekimlerin bilgilendireceği konular; Hayvancılık Desteklemeleri, Büyükbaş hayvanlarda şap ve çiçek aşıları, Küçükbaş hayvanlarda veba ve mavi dil aşıları, Kedi ve köpeklerde kuduz aşılaması, Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda küpeleme ve güncelleme.

Gıda Mühendislerinin bilgilendireceği konular; Gıda güvenilirliği, Bilinçli gıda tüketimi, Gıda işletmelerinde mevzuata uyum ve hijyen kontrolleri, Konserve, turşu, reçel ve salamuralık zeytinin nasıl yapıldığı ve bu ev yapımı gıdalarda karşılaşılan problemler.

Gıda,  Tarım ve Hayvancılık konularında soruları olan ve arazi kontrolleri yaptırmak isteyen çiftçilerin belirtilen saatlerde hazır bulunmaları gerekmektedir” diyerek açıklamasını noktaladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OKÜ’den 4 bilim insanı 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesindeÖnceki Haber

OKÜ’den 4 bilim insanı 'Dünyanın En Etki...

Düziçi ilçesinde halk günü gerçekleştirildiSonraki Haber

Düziçi ilçesinde halk günü gerçekleştiri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar