DOLAR32.5201
EURO34.6173
ALTIN2500.5
BIST9548.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Düziçi’nde 5 bin 833 aileye kömür dağıtımına başlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi’nde 5 bin 833 aileye kömür dağıtımına başlandı
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçe Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi 5 bin 833 aileye, 3.500 ton  yakacak kömür dağıtımına başlandı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Düziçi ilçe Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi 5 bin 833 aileye, 3.500 ton  yakacak kömür dağıtımına başlandı.

Düziçi Kaymakamlığından alınan bilgiye göre, ilçe merkezi ile kırsal alanda yaşayan yardıma muhtaç ailelerin belirlenmesinin ardından SYDV tarafından yakacak kömür dağıtımına  24 Haziran 2022 gününden itibaren başlandığı belirtildi.

Kış mevsimi gelmeden kömür dağıtımına başlanılması ile ilgili Düziçi Kaymakamı  Turgay İlhan, Vakıf Müdürü Ali Galip Mart ile birlikte  yerinde inceleme yaparak, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kaymakam İlhan  kömür dağıtımı ile ilgili yaptığı açıklamada;  “Düziçi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak kış mevsiminden önce yapılan kömür yardımları hak sahiplerine teslim edilmektedir.

İlçe merkezi ve kırsalındaki eşi vefat etmiş olan kadınlar, engelli, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımıza kömür yardımını dağıtmaya başladık.  İlçe merkezimiz ve kırsalındaki yardıma muhtaç ailelere kömür yardımlarını ulaştıracağız.

İlçemizde tespit edilen yardıma muhtaç ailelerin yakacak ihtiyacını karşılamak her yıl Bakanlar Kurulu Kararları doğrultusunda Türkiye Kömür İşletmeleri Müdürlüğü tarafından temin edilen kömürün dağıtımı kırsal mahallelerimizde tamamladık.

İlçe merkezimizde de devam eden kömür yardımları yüzde 50 oranında tamamlandı. İnşallah yardıma muhtaç ailelerimiz için devletimiz aracılığıyla sağlanan kömür yardımları yardıma muhtaç ailelerimizin kışlık yakacak ihtiyacını karşılayacak.” dedi.

Düziçi ilçe merkezi ve kırsalındaki yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtımının başlandığı ve kısa sürede tamamlanacağı belirten Düziçi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Ali Galip Mart; " Sosyal Yardıma İhtiyaç duyan hak sahiplerini hassasiyetle tespit ettiklerini insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile sosyal yardımları adreslerini ulaştırdıklarını söyledi.

2022 yılı içinde 5.833 ihtiyaç sahibi için toplamda 3.500 ton kömürü dağıtacak, bir ay gibi kısa sürede kömürü en yakın sürede ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştıracağız” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uluslar Arası Bilimsel Kongre, OKÜ’de GerçekleştiÖnceki Haber

Uluslar Arası Bilimsel Kongre, OKÜ’de Ge...

Anadolu Efsanesi’nden birini daha sonsuzluğa uğurluyoruz!..Sonraki Haber

Anadolu Efsanesi’nden birini daha sonsuz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar