DOLAR32.5613
EURO34.8037
ALTIN2492.6
BIST9524.5
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Vali Yılmaz, “Koruyucu Aile Günü”nü kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Yılmaz, “Koruyucu Aile Günü”nü kutladı
Abone ol
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Koruyucu Aile Günü” dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.
Osmaniye haberleri

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Koruyucu Aile Günü” dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Çeşitli nedenlerle kendi ailesi yanında bakımları sağlanamayan çocuklarımızın eğitim öğretim ve yetiştirilme sorumluluğunu devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal farkındalıkla evlatlarımızın geleceğe hazırlanmasında büyük fedakârlıklar üstlenen ailelerimizin “Koruyucu Aile Günü’nü” en kalbi duygularımla kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum.

Hepimizin de bildiği üzere; kendi haklarını savunamayan evlatlarımızın sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, maddi ve manevi gereksinimlerini karşılayacak sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır.

Bizlere düşen görevse; kurum bakımı altında bulunan çocuklarımızın, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar ilgiyle ve sevgiyle büyüyebileceği bir ailenin yanında bakılması amacıyla koruyucu aile hizmetinden yararlandırılması sağlamak.

Aynı zamanda; evlatlarımızı ihtiyaçları olan güvenli ortamı ve sevgiyi verebilecek olgunlukta, ebeveynlik becerilerine sahip yetişkinlerimizle buluşturmak ve evlatlarımızın sağlık, eğitim ve bakım masrafları konusunda ailelerimize destek olmaktır.

Bu kapsamda; ülkemizde 7186 Koruyucu Ailemizin yanında 8703 çocuğumuz hizmet görmektedir. Osmaniye İlimizde ise 72 koruyucu ailemizin yanında 102 çocuğumuz hizmet görmektedir. Ayrıca iki çocuğumuz Koruyucu Ailenin yanına izinli verilerek uyum süreci başlatılmıştır. Süreci yakından takip ediyoruz.

Hizmetten faydalanan evlatlarımızın Koruyucu Ailesiyle sevgi ve saygıya dayalı, samimi ve olumlu ilişkileri mevcuttur. Evlatlarımızın psiko-sosyal gelişimleri ve aile ortamının koşulları uzman personellerimizle yakından takip edilmektedir.

Unutmayalım ki;

En güvenli limandır aile,

Çocuklarımızın geleceğe umutla bakarak, milletine faydalı, çalışkan, ilim ve irfan sahibi genç nesillerimizin ilk eğitimlerinin temelinin atıldığı yerdir.

Kıymetli Evlatlarımız;

Sizler bizim yarınlarımızsınız. Devletimiz tüm imkânlarıyla geleceğe güvenle bakabilmeniz için her daim yanınızdadır. Sizler Türk Bayrak’ımızın taşıyıcıları, Cumhuriyetimizin bekçileri ve yarınlarımızın güneşisiniz. Ailelerinize sizler gibi güzel evlatlar yetiştirdiği için teşekkür ediyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık görevlilerini taşıyan araç, otomobile çarptı: 6 yaralıÖnceki Haber

Sağlık görevlilerini taşıyan araç, otomo...

Osmaniye’de “Koruyucu Aile Şenliği” yapıldıSonraki Haber

Osmaniye’de “Koruyucu Aile Şenliği” yapı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar