DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
BIST9915.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’de “Koruyucu Aile Şenliği” yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de “Koruyucu Aile Şenliği” yapıldı
Abone ol
Osmaniye’de, “Koruyucu Aile Günü” nedeniyle “Koruyucu Aile Şenliği” düzenlendi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de, “Koruyucu Aile Günü” nedeniyle “Koruyucu Aile Şenliği” düzenlendi.

Korkut Ata Üniversitesi’nde ki program, koruyucu ailelikle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı.

Yürüyüşe Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Mehmet Hulusi Akkuş Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.



Şenlikte konuşan Vali Erdinç Yılmaz, Türkiye’de 7 bin 186 Koruyucu Aile yanında 8 bin 703 çocuğun hizmet görmekte olduğunu belirterek, “Osmaniye İlimizde ise 72 koruyucu ailemizin yanında 102 çocuğumuz hizmet görmektedir.

Bu rakamlara baktığımızda Osmaniye’mizin iyi olduğunu görüyoruz, bunu daha da geliştirmeliyiz. Bunun da Osmaniye’mizin sevgisini, aile sıcaklığını, samimiyetini yansıttığını düşünüyorum.

Ayrıca iki çocuğumuz Koruyucu Ailenin yanına izinli verilerek uyum süreci başlatılmıştır. Süreci de yakından takip ediyoruz.

Hizmetten faydalanan evlatlarımızın Koruyucu Ailesiyle sevgi ve saygıya dayalı, samimi ve olumlu ilişkileri mevcuttur.



Evlatlarımızın psiko-sosyal gelişimleri ve aile ortamının koşulları uzman personellerimizle yakından takip edilmektedir.

Unutmayalım ki; En güvenli limandır aile; çocuklarımızın geleceğe umutla bakarak, milletine faydalı, çalışkan, ilim ve irfan sahibi genç nesillerimizin ilk eğitimlerinin temelinin atıldığı yerdir aile.

Türk Milleti olarak toplumumuzun temelini oluşturan aile Güçlü Millet, Güçlü Devleti kuran güçlü aile yapılarıdır. Sizler buna büyük katkı sağlıyorsunuz.

Sizleri bir kez daha yürekten kutluyorum. Kıymetli Evlatlarımız; Sizler bizim yarınlarımızsınız. Devletimiz tüm imkânlarıyla geleceğe güvenle bakabilmeniz için her daim yanınızdadır.



Sizler Türk Bayrak’ımızın taşıyıcıları, Cumhuriyetimizin bekçileri ve yarınlarımızın güneşisiniz. Ailelerinize sizler gibi güzel evlatlar yetiştirdiği için teşekkür ediyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum.

Sevgili çocuklarımızı sevgiyle büyüten, sevgiyle yaklaşan, geleceğe hazırlayan koruyucu ailelerimizin gününü kutluyorum.”dedi.

Çocukların ve ailelerin gönüllerince eğlendiği şenlikte; halat çekme, çuval yarışı, sandalye kapmaca, yumurta oyunu, mendil kapmaca gibi geleneksel oyunlar oynandı.

Yarışmaların kazananlarına madalyaları Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından verildi.

​​​​​​​


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yılmaz, “Koruyucu Aile Günü”nü kutladıÖnceki Haber

Vali Yılmaz, “Koruyucu Aile Günü”nü kutl...

Bu salıncağa binmek için, 9 talimatına uymanız gerekiyor!Sonraki Haber

Bu salıncağa binmek için, 9 talimatına u...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar