DOLAR32.2805
EURO35.0888
ALTIN2474.2
BIST10513.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Sigaraya karşı “Gönüllülük” hareketi çalışmaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sigaraya karşı “Gönüllülük” hareketi çalışmaları
Abone ol
Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü’nün Valilik işbirliği ile yürütmekte olduğu program kapsamında “sigaranın zararları” eğitim çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü’nün Valilik işbirliği ile yürütmekte olduğu program kapsamında “sigaranın zararları” eğitim çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğünün “en büyük gönüllülük hareketi” olarak değerlendirdiği etkinlikler kapsamında; tütün kontrol çalışmalarının bilinirliğinin artırılması ve sigaranın zararları konusunda farkındalıklar oluşturulmaya çalışılıyor.

Kentteki sigarayı bırakma poliklinikleri, Alo 171, Alo 181 ve Yeşil dedektör amacı ile  9 Şubat Dünya sigarayı bırakma günü etkinlikleari kapsamında  başlatılan ve en büyük gönüllülük hareketi olan “Görev bende” kampanyasının ikinci faz eğitimlerine başlanıldı.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü eğitimcileri tarafından Merkez ilçe, İlçe Belediyeleri, Suvil toplum kuruluşları, Oda, dernek ve vakıflar gibi 15 katılımcı grubunda bulunan 1206 kişiye “Görev Bende” kampanyası tanıtımı ve eğitim çalışması yapıldığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, eğitim ekibi tarafından  verilen eğitimler sonucunda Gönüllü Katılımcılardan; Sigaranın zararları konusunda bilgilendirme yaparak farkındalık oluşturulması, sigarayı bırakmak isteyenlere destek olunması, sigara bırakmak isteyen kişilerin ALO 171 telefon hattından başvurmalarının sağlanması, 4207 sayılı kanun ihlaline şahit olunduğu durumda vatandaşlık görevini yerine getirmeleri, Kurum ve işletmelerde kanuna uyum ve sigaranın bırakılmasına yönelik çalışmalar yürütülmesi, kampanyanın sosyal mecralarda düzenlenecek çalışmalara destek vermesi istendi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düziçi’nde fidan dikme etkinliği düzenlendiÖnceki Haber

Düziçi’nde fidan dikme etkinliği düzenle...

Kız Öğrenciler için Hafızlık İcazet MerasimiSonraki Haber

Kız Öğrenciler için Hafızlık İcazet Mera...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar