DOLAR32.3669
EURO34.6613
ALTIN2383.9
BIST10171.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Düziçi’nde fidan dikme etkinliği düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi’nde fidan dikme etkinliği düzenlendi
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde “Dünya ormancılık günü ve orman haftası” etkinlikleri kapsamında, fidanlar toprakla buluştu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde “Dünya ormancılık günü ve orman haftası” etkinlikleri kapsamında, fidanlar toprakla buluştu.

Düziçi ilçesinin Gökçayır Köyü Tabaklar Mahallesi Çamlık Mevkii’nde bulunan Düziçi Şehitler Hatıra Ormanı’nda Düziçi Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan dikim etkinliği düzenlendi.

 Etkinliğe Düziçi Kaymakamı  Turgay İlhan, Düziçi Belediye Başkan Vekili Samet Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Çakmakcı, İlçe Emniyet Müdürü Tuncer Yıldırım, Düziçi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Selim Serhan Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Sağır, Orman İşletme Müdürü Harun Demircioğlu, İlçe Tarım Müdürü Soner Çerçi, Mal Müdürü İkram Günay, İlçe Sağlık Müdürü Alper Akdağ, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Fatih Hürata, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Galip Mart, İlçe Nüfus Müdürü Ekrem Öner, Yazı İşleri Müdür Vekili Cennet Darçın, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Muhittin Göl, Siyasi Parti Temsilcileri, Şehit Aileleri, Gazilerimiz ile Düziçi Orman İşletme Müdürlüğü personeli, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik alanında kurulan stantlarda Düziçi Orman İşletme Müdürlüğü tarafından etkinliğe katılanlara, sıkma, ayran, bitki çayları, ormancılıkla ilgili dergi ve kitaplar, rüzgârgülü, şapka ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Etkinlik alanına getirilen 250 Fıstık Çamı fidanının Düziçi Şehitler Hatıra Ormanı’na dikilirken, 2 bin 900 fidan ise öğrencilere ve katılımcılara dağıtıldı.

Etkinlikte Kaymakam  Turgay İlhan Şehit Aileleri, Gaziler  ve öğrencileri le fidan dikerek ormanları artırmanın yanında var olan orman alanların korunmasına dikkat çekildi.

Kaymakam İlhan fidan dikme töreninde yaptığı konuşmada;  “Özellikle ilçemiz orman alanları bakımından oldukça zengin. Bu zenginliği korumak öncelikli görevimiz olmalı.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza orman sevgisini aşılarsak, zaten cennetten bir köşe olan ülkemiz gelecekte yemyeşil ormanların, pırıl pırıl denizlerin ve akarsuların olduğu gıpta ile bakılan bir ülke olacaktır.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları Şad olsun.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yılmaz, şehit ailesini ziyaret ettiÖnceki Haber

Vali Yılmaz, şehit ailesini ziyaret etti

Sigaraya karşı “Gönüllülük” hareketi çalışmalarıSonraki Haber

Sigaraya karşı “Gönüllülük” hareketi çal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar