DOLAR32.4987
EURO34.7943
ALTIN2488.9
BIST9554.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye'de Gaziler Günü törenle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Gaziler Günü törenle kutlandı
Abone ol
Osmaniye'de 19 Eylül Gaziler Günü, törenle kutlandı.
Osmaniye haberleri

Devlet Bahçeli Meydanı Atatürk Anıtı önündeki programa, Vali Erdinç Yılmaz, Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Belediye Başkanı Kadir Kara, daire amirleri ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile gaziler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.



Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ali Kurt, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 19 Eylül Gaziler Günü'nün, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gün olduğunu söyledi.

Başkan Kurt, “Şehit nurlanmış, gazi onurlandırılmış bir askerdir. Gaziler olarak, bununla da gurur duyuyoruz.

19 Eylül Kurtuluş Savaşı'nda, Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür.” Dedi.

Programın devamında Vali Erdinç Yılmaz şeref defterini imzaladı. Vali Yılmaz, “Türk’ün kahramanlık ve cesaretinin taçlandığı 22 gün 22 gece amansız bir mücadele sonucu Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisince Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ve “Gazilik” unvanı tevdi edilmiştir.



Bu anlamlı günü 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Kahraman gazilerimiz;  Biliyoruz ki omzunuzda gururla taşıdığınız şanlı madalyalar, şu an basmakta olduğumuz bu toprakların her bir karışı uğruna verdiğiniz kahramanlığın sembolleridir.

Bugün huzur içinde yaşıyor, geleceğe umut ve güvenle bakıyorsak sizler sayesindedir. Tüm dünya ülkeleri çok iyi bilmelidir ki, Türkiye Türk’ün sönmeyen ocağıdır, dünya üzerinde her karışı alın teriyle kazanılarak, uğruna nice vatan evlatları veren Türkiye’den başka vatan yoktur.

Ve büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ve ebediyen özgür, bağımsız ve hür olarak Ay Yıldızlı Al Bayrağını göklerde sonsuza kadar dalgalandıracaktır.



Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyor, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum.” Diye konuştu.

Tören alanındaki programın ardından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şubesi, Osmaniye Şehit Polis Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi ziyaret edildi.

Vali Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından, Osmaniye belediyesi tarafından hazırlanan hediye paketleri dernek üyelerine takdim edildi.

​​​​​​​


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Erbakan: “Türkiye Yanıyor, Milli Görüşü Arıyor”Önceki Haber

Fatih Erbakan: “Türkiye Yanıyor, Milli G...

Milletvekili Kaya’dan “Gaziler Günü” mesajıSonraki Haber

Milletvekili Kaya’dan “Gaziler Günü” mes...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar