DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8
BIST9079.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Fatih Erbakan: “Türkiye Yanıyor, Milli Görüşü Arıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan: “Türkiye Yanıyor, Milli Görüşü Arıyor”
Abone ol
Partisinin 2. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Osmaniye’ye gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, basın temsilcileriyle kahvaltı programında buluştu.
Osmaniye haberleri

Partisinin 2. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Osmaniye’ye gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, basın temsilcileriyle kahvaltı programında buluştu.

Fatih Erbakan, Sözlerine Osmaniye’de Gerçekleştirecek olan İl Kongresinin Hayırlara vesile olmasını dileyerek  başladı.

Erbakan, “Halkın içinde en çok bulunan Siyasi Parti olarak Yeniden Refah Partisinin olduğunu ifade edebiliriz.

Sahada, Halkla birlikte, Halkın içinde bulunan ve bu çalışmaları en etkili şekilde sürdüren Siyasi Parti olarak Yeniden Refah Partimizi ifade edebiliriz.

Bütün bunun sonunda ne görüyoruz; Türkiye’de, 85 milyonla muhatap olduğumuz zaman, iki kısa cümleyle ifade edebiliriz. “Türkiye Yanıyor, Milli Görüşü Arıyor”.
Türkiye Neden Yanıyor, Öncelikle Ekonomik sıkıntılardan dolayı.

Esnaf, Çiftçi, Köylü, emekli, işçi, Asgari ücretli ve  İşsizlere bir dokunuyorsunuz bin ah işitiyorsunuz.

Türkiye Yanıyor ifadesini ortaya koyması bakımından bunu söyleyebiliriz.

İnsanlar Milli görüşü arıyor, yine bir dokunduğunuz, bin ah işittiğiniz insanlar Erbakan Hocamızın 54. Hükümeti başka olduğunu ifade ediyorlar.

Bir tek Erbakan hoca ile yüzümüz güldü, hem çiftçi, hem işçi memur, emekçi emekliler, dar gelirli milyonlar, o dönemdeki yapılan maaş zamlarıyla, o dönemdeki halka sunulan imkanlarla, kaynaklarla halen daha ayakta durabiliyoruz. Allah Erbakan hocadan, Allah Milli görüşten razı olsun diyorlar.

Yine o dönemdeki bolluk bereketi yaşamak istediklerini ifade ediyorlar. Dolayısıyla Türkiye Yanıyor, Milli Görüşü Arıyor özetini burada ortaya koyabiliriz, Türkiye’yi dolaştığımızda gördüğümüz manzara bakımından.  

Türkiye yanıyor dedim, ekonomik sıkıntılardan bahsettim. Ek bütçe görüşmeleri yapıldı bir kaç ay evvel. Bu ek bütçeyi yapıyoruz, bütçeyi büyütüyoruz ama, asla zam yapmayacağız demelerine rağmen, samimi olmadıkları ortaya çıktı.

1 Eylülden itibaren doğal gaza yapılan ve Elektriğe yapılan zamlar. 1 Eylül itibarı ile konut tarifesi, Doğalgaz da yüzde 20 artıyor, sanayi tarifesi yüzde 50 artıyor ve elektrik üretim amaçlı tarife yüzde 49.5 artıyor.

Doğal gaz bulduk diye müjde verdiler, doğalgaz bulundu, artık doğalgaz ucuzlayacak, doğalgaz bollaşacak derken, doğalgaz bulunduktan bugüne kadar tam 18 kez doğalgaza zam yapmışlar.

Sadece 8 ayda bu yılın içerisinde, Ocaktan Eylüle kadar, Konut tarifesinde Yüzde 174, küçük ve orta boy işletmelerin kullandığı doğalgaza yüzde 277 ve büyük ölçekli sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 379 zam.

Son 4 senede 2018 den bu güne kadar konutta kullanılan doğalgaza yüzde 313, küçük ve orta ölçekli işletmelerde kullanılan doğalgaza Yüzde 620, sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 1071 zam yaptılar.

4 senede sanayinin kullandığı doğalgazı yüzde 1071 oranında arttıracaksınız sonrada üreteceğiz, ihraç edeceğiz, ihracatın ithalatı karşılama oranı artacak, bu şartlarda sanayicinin üretmesi mümkün mü.

Vatandaşın evini ısıtması mümkün mü. Biz Türkiye’yi Dolaştığımız zaman esnaf karanlıkta oturuyor, Elektrik yakamıyor, Işıklarını Açamıyor, Klimasını çalıştıramıyor sıcakta oturuyor.

Bu Manzaraları Türkiye’nin dört bir yanında görüyoruz. Şimdi Kış Geliyor, İnsanlar Doğalgazı da yakamayacaklar.

Elektrik bu yıl içinde 8 ayda konutlarda yüzde 109 ile yüzde 212 arasında. Ticarethane elektriği  yüzde 177 ile yüzde 269 arasında arttı. sadece 8 ayda.

Sanayinin kullandığı elektrik yüzde 408 arttı. Elektrik bir yandan doğalgaz bir yandan 4 misline, 5 misline çıktı, 8 ayın içerisinde.

Bu zamlar ne demek, sizin enerjiye yaptığınız zam doğrudan doğruya bütün ürünlerin ve hizmetlerin fiyatı artacak demek.

Çünkü bütün ürün ve hizmetlerin üretiminde enerji kullanılıyor.

Elektrik, Doğalgaz, Akaryakıt bunlar arttığı zaman Enflasyon artacak, Enflasyonda patlayacak demek oluyor.

Şimdi icralık olan milyonlarca kişiye af getiriyor borcunu üstleniyorum diyor, bir yandan bunu yaparken, bir yandan bu elektrik ve doğalgaz zamlarıyla milyonlarca yeni icra dosyası üretiyorsun.

Bir yandan yapayım derken, Bir Yandan Yıkıyorsun bozuyorsun.

“KIRTASİYE ÜRÜNLERİ YÜZDE 400 ARTTI”

Okulların açılması ile birlikte milyonlarca veli kara kara düşünmeye başladığını belirten Erbakan, Kırtasiye malzemeleri geçen seneden bu seneye yüzde 400 artığını söyledi. Okul kıyafetleri geçen seneden bu seneye yüzde 300 artmış.

Milyonlarca açlık sınırının altındaki asgari ücretli insan, bu zamla elektrik doğal gaz faturasını mı ödesin, bir senede kaç katına çıkan ev kirasını mı ödesin Yoksa Kırtasiye masrafını mı, çocuğunun okul masrafını mı ödesin. 20 senenin sonunda geldiğimiz nokta bu.

“KONUTLARI VATANDAŞLARA BEDAVA VEREBİLİRDİ”

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi diye reklam yapıyorlar, 500 bin konut yapıyoruz diyor, 2+1 Konutların fiyatı 608 bin lira.

Bir senede ödediğin faiz ne kadar, 330 milyar lira. 1 senede faize verdiğin parayla 540 bin tane 2+1’i vatandaşa bedava dağıtabilir.

Sosyal Konut Projesini öyle bir reklam yapıyor ki, sanki vatandaşa bedava veriyor1 senede faizde verdiğin parayla bu konutların hepsini vatandaşa bedava verebilirdi.

5 tane holdinge verdiği garanti ödemesi ile 140 bin tane konut yapabiliyordu. 140 bin konutu vatandaşa bedava verebilirdi.

1 avuç bankada mevduat sahibi olanlara ödediği, kur korumalı mevduat ödemesi ile 160 bin 2+1 Konutu bedavaya vatandaşa verebilirdi.

Asıl mesele paylaşımlı adalet meselesi. imkanlar var, kaynaklar var. Ama bu paylaşımlarda adaletsizlik var.

Ezilenlere, dar gelirliye halka imkan kalmıyor, imkanlar faize, kur korumalı mevduata, imtiyazlı holdinglere ve israfa gidiyor”. Dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Basın toplantısının ardından Esnaf ziyareti yaparak, Kongrenin yapılacağı salona geçti.


 

​​​​​​​


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mesire alanından 20 torba çöp topladılarÖnceki Haber

Mesire alanından 20 torba çöp topladılar

Osmaniye'de Gaziler Günü törenle kutlandıSonraki Haber

Osmaniye'de Gaziler Günü törenle kutland...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar