DOLAR32.2997
EURO34.6769
ALTIN2412.0
BIST10045.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye Belediyesi Yaraları Sarmak İçin Tüm Gücüyle Çalışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Belediyesi Yaraları Sarmak İçin Tüm Gücüyle Çalışıyor
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından Osmaniye Belediyesi tüm birimleriyle yaraları sarmaya devam ediyor.
Osmaniye haberleri

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından Osmaniye Belediyesi tüm birimleriyle yaraları sarmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin etkili olduğu 11 kent arasında yer alan Osmaniye’de yaralar sarılmaya devam ediyor. Depremin ilk saatlerinde kurulan Osmaniye Belediyesi Afet İrtibat Merkezi’nde belediyeye bağlı tüm birimler depremden etkilenen vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak adına tüm gücüyle çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNLÜK 30 BİN KİŞİLİK SICAK YEMEK İKRAM EDİLİYOR

Osmaniye Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün koordinesinde depremden etkilenen vatandaşlara 10 araçlık 30 kişilik ekiple sıcak yemek ikram ediliyor.

Günlük olarak hazırlanan 30 bin kişilik sıcak yemek kent genelinde bulunan toplanma alanları başta olmak üzere sokak sokak gezilerek yemek ihtiyacı olan vatandaşlara ikram ediliyor. Her gün farklı mönülerin hazırlandığı sıcak yemekler depremin ilk gününden beri aralıksız olarak vatandaşlara ikram edilmeye devam ediliyor.

DEPREMZEDE VATANDAŞLARIN TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Depremin etkili olduğu günden itibaren vatandaşların yanında olan Osmaniye Belediyesi, vatandaşların yiyecek, içecek ve giyecek başta olmak üzere diğer tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere kent genelinde mesai gözetmeksizin durmaksızın çalışmaya devam ediyor.

Osmaniye Belediyesi tarafından kurulan Afet İrtibat Merkezi’ne gelen tüm yardımlar belediye personelleri tarafından ayrıştırması yapılarak depremzede vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda kendilerine ulaştırılıyor.

Gıda, yakacak ve diğer temel ihtiyaçları karşılanan vatandaşlar Osmaniye Belediyesi’nin sağlamış olduğu hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkanı Kadir Kara’ya teşekkürlerini ilettiler.

DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLARA ÇEŞİTLİ AKTİVETLER DÜZENLEDİK

Depremden etkilenen çocukların morallerini yüksek tutmak adına Osmaniye Belediyesi tarafından kurulan animasyon ekibi, toplanma alanlarında bulunan çocuklarla birlikte çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi. Kukla gösterisi ve çeşitli oyunlar oynayarak bir nebze de olsa depremin yaşattığı olumsuzlukları çocukların hafızalarından silmeye çalışan ekipler, oynanan oyunların sonunda geriye kalan zamanlarda çocukların keyifli vakit geçirebilmesi için oyuncak ve boyama kalemleri hediye edildi.

ENGELSİZ TAKSİ HİZMETİYLE ENGELLİ VATANDAŞLAR HASTANEYE ULAŞTIRILIYOR

Osmaniye’de etkili olan depremin ardından hastane ihtiyacı olan vatandaşlar talepleri doğrultusunda Osmaniye Belediyesi’nin “Engelsiz Taksi” hizmetiyle bulunduğu yerden alınarak hastaneye ulaştırılıyor.

Hastanede tedavisi tamamlanan vatandaşlar yine talepleri doğrultusunda “Engelsiz Taksi” hizmetiyle hastaneden alınarak istedikleri yere bırakılıyor.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİ YERİNDE TESPİT EDİLİYOR

Depremin ilk gününden beri tüm birimleriyle saha da olan Osmaniye Belediyesi, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda depremzede vatandaşlar belediye personelleri tarafından evlerinde ya da barındıkları afet çadırlarında tek tek ziyaret ediliyor.

Ziyarette Belediye Başkanı Kadir Kara’nın geçmiş olsun dileklerini ileten ekipler, ardından ailelerin ihtiyaç duydukları eksikleri belirliyor. Belirlenen temel ihtiyaçlar Osmaniye Belediyesi tarafından kurulan Afet İrtibat Merkezi’nden temin edilerek yine ekipler tarafından ailelere ulaştırılıyor.

Osmaniye Belediyesi’nden aldıkları hizmetten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, çalışmalarından dolayı Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’ya ve ekibine başarılar dilediler.

ÇARŞI MERKEZİ’NDE MOLOZ TEMİZLİĞİ

Osmaniye’de etkili olan depremin ardından kent merkezinde bulunan binalardan dökülen molozlar Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından temizleniyor. Temizlik çalışmalarının devam ettiği ana arter ve ara sokaklarda tehlike oluşturacak kısımların tadilat işlemleri de belediye ekiplerince gerçekleştiriliyor.

OSMANİYE'DE ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası Osmaniye’de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Yapılan incelemelerin ardından ağır hasarlı olduğu tespit edilen binalar gerekli çevre önlemi alınarak, iş makinaları ile kontrollü bir şekilde yıkılıyor. Yıkılan hasarlı binaların hafriyatları da yine ekipler tarafından kaldırılıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmir Büyükşehir Belediyesi 200 konteynerlik kent kuracakÖnceki Haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi 200 konteyne...

Deprem sonrası 115 cami kullanılamaz hale geldiSonraki Haber

Deprem sonrası 115 cami kullanılamaz hal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar