DOLAR32.3607
EURO34.726
ALTIN2409.6
BIST10045.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

İzmir Büyükşehir Belediyesi 200 konteynerlik kent kuracak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi 200 konteynerlik kent kuracak
Abone ol
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye’de deprem bölgesini ziyaret ederek, depremzedelerle görüştü, kurulan aşevinin 3 ay boyunca hizmet vereceğini ve 200 konteynerlik bir kent kuracaklarını söyledi.
Osmaniye haberleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Osmaniye’de deprem bölgesini ziyaret ederek, depremzedelerle görüştü, kurulan aşevinin 3 ay boyunca hizmet vereceğini ve 200 konteynerlik bir kent kuracaklarını söyledi.

Osmaniye kent Merkezindeki Cebelibereket Ali Alkan Ortaokulu bahçesinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi aşevi ve yardım koordinasyon merkezini ziyaret eden Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, CHP Osmaniye İl Başkanı Şükret Çaylı ve ilçe başkanları ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; depremler ve diğer doğal afetler konusunda deneyimli Belediye olduklarını vurgulayarak, depremin ilk gününde deprem bölgesine personel, araç gereç ve yardım malzemeleri ile hareket ettiklerini söyledi.

Başkan Soyer; “Biz sadece İzmir olarak değil, Türkiye’nin her yerindeki deprem ve doğal afetlere yardıma koşmak için kendimizi hazır halde tutmaktayız.

Biliyoruz ki Osmaniye'de vatandaşlarımızın mağduriyeti devam ettikçe İzmir'de bizim yüzümüzün gülmesi mümkün değil.

Bu kardeşlik bağını pekiştirmemiz, güçlendirmemiz, birbirimize sahip çıkmaya devam etmemiz lazım. Osmaniye’deki aşevimiz 3 ay boyunca sabah, öğle ve akşam olmak üzere üç öğün hizmetini sürdürecektir.

Mahalle ve köylerimize gıda, giysi ve battaniye yardımlarımızı koordineli bir şekilde sürdüreceğiz. Köylerimizde hayvan sahiplerine yem ihtiyaçlarını karşılamak üzere ekiplerimiz kırsalda çalışmalarını sürdürüyor.

Osmaniye’de çok sayıda hasarlı bina olduğunu öğrendik.

 Yıkılan 250'nin üzerinde bina olduğunu biliyoruz. Biz, mart ayı başına kadar 200 konteynerlik bir kent kuracağız.


Bu 200 konteyner, İzmir Büyükşehir Belediyesi atölyelerinde üretilmeye devam ediyor. Onların buraya naklini başlattık. Bir yandan da buraya getirdiğimiz arkadaşlarımızla montajını yapıyor olacağız.  

  Mart ayı başından itibaren çadırlarda yaşayan vatandaşlarımızı daha donanımlı ve korunaklı konteynerlere yerleştirmeye başlayacağız.

Bu kardeşlik bağını pekiştirmemiz, güçlendirmemiz, birbirimize sahip çıkmaya devam etmemiz lazım. Biz, bu duygu ve düşüncelerle buradayız."dedi.

Belediye Başkanı Soyer,basın toplantısının ardından deprem çadırlarında vatandaşlarla, çarşıda esnafla görüşmeler yaptıktan sonra köylere giderek depremzedelerin sorunlarını dinledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yıkılan binalarla ilgili 6 kişi tutuklandıÖnceki Haber

Yıkılan binalarla ilgili 6 kişi tutuklan...

Osmaniye Belediyesi Yaraları Sarmak İçin Tüm Gücüyle ÇalışıyorSonraki Haber

Osmaniye Belediyesi Yaraları Sarmak İçin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar