DOLAR32.5582
EURO34.7025
ALTIN2409.2
BIST9645.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

LGS'de tam puan alan Muhammed, otomotiv mühendisi olmak istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
LGS'de tam puan alan Muhammed, otomotiv mühendisi olmak istiyor
Abone ol
Osmaniye’de, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 5 Haziran’da yapılan merkezi sınavdan 500 tam puan alan Muhammet Abdullah Duzcu, arabalara ilgilisinin olduğunu belirterek, otomotiv mühendisliği okumak istediğini söyledi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 5 Haziran’da yapılan merkezi sınavdan 500 tam puan alan Muhammet Abdullah Duzcu, arabalara ilgilisinin olduğunu belirterek, otomotiv mühendisliği okumak istediğini söyledi.

Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Duzcu, iyi bir sonuç beklediğini ama 500 tam puan aldığını öğrendiğinde mutluluğum daha arttığını belirterek, “Ağustos ayında başladım ders çalışmaya. Önce okula gidiyorduk ve zor oluyordu yaz sıcağında.

Okul başladıktan sonra soru sayım azdı. Yani yüz, yüz elli civarında soru çözüyordum. Ondan sonra hocalarım bunun yeterli olmayacağını söylediler.

İkinci dönem biraz zorlanmaya başladım çünkü soru sayısı artmıştı ve iki yüz elliye yaklaşmıştı, 300 olduğu günler oldu. Daha sonra üç yüz olduğu günler oldu.” Diye konuştu.

Sınavın yaklaşması ile birlikte son haftanın hiç geçmeyecekmiş gibi olduğunu ve gün saydığını belirten Duzcu, “Heyecanım artmıştı sınav günü yaklaştıkça.

Şu kadar gün kaldı, bu kadar kaldı diye, bitmiyordu o son hafta. Sonra sınav günü gecesine geldim. Uyuyamadım sabaha kadar. Sınav günü kalktım sınava gittik. Sınava başlamadan önce heyecanım vardı.

Sınava başladıktan sonra birkaç sorudan sonra heyecanım gitti. Sözel sınav bittikten sonra arada mola verdiğimizde arkadaşlarla konuşurken bazıları üzülmüştü. Benim içinde de bir tedirginlik vardı aslında. Acaba doğru yaptın mı diye. Sınavdan çıktıktan sonra eve gittik.

İyi geçti sınavım. Ama tereddütlerim vardı, acaba yaptım mı diye. Çünkü Türkçe zordu biraz. Sonucu öğrendim. Çok fazla sevinmedim. Çünkü tam puan olmasa da yakın bir sonuç bekliyordum. Ama ful geldi. Mutluluğum daha arttı.” Dedi.

Okul tercihi yaparken, İstanbul Erkek Lisesi veya TÜBİTAK Fen Lisesi arasında kaldığını ifade eden Muhammet Abdullah Duzcu, otomobile merakının olduğunu belirterek otomotiv mühendisliğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

BAŞARISINI KİTAP OKUMAYA BORÇLU

Anne Selda Duzcu ise oğlunun küçüklüğünden beri programlı düzenli ders çalıştığını ve kitap okumayı çok sevdiğini belirterek, “Bence Muhammed, başarısının çoğunluğunu kitap okumasına borçlu.

Çok kitap okuyan ve düzenli çalışan bir çocuktu. İlkokuldan bu yana çalışmayı seviyordu. Bu başarısını ayrıca öğretmenlerine de borçlu. Çünkü bu iş ekip işidir, okuldaki öğretmenlerine ve azmine borçlu. Biz de destek olduk. Kendisi çalışmak istedi, biz de yardımcı olduk anne baba olarak.” Dedi.

Sonucun kendileir için sürpriz olmadığını ifade eden anne Duzcu, “Tam puan olmasa da bu sonuca çok yakın bir sonuç bekliyorduk. Sürpriz olmadı, çünkü çalışma performansına göre iyi bir sonuç bekliyorduk. Gururluyuz, mutluyuz. Allah herkese nasip etsin. Gerçekten çok güzel bir duyguymuş.” Diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de “Tümör” operasyonu: 29 gözaltıÖnceki Haber

Osmaniye’de “Tümör” operasyonu: 29 gözal...

Ozan Duranoğlu, kendi bestesinin kliplerini çektiSonraki Haber

Ozan Duranoğlu, kendi bestesinin klipler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar