DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5
BIST10276.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

İzmir’den gelip Yaşar Kemal’i ölüm gününde andı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmir’den gelip Yaşar Kemal’i ölüm gününde andı
Abone ol
Ünlü Edebiyatçı-Yazar Yaşar Kemal, ölümünün 8. Yılında dünyaya geldiği Osmaniye’nin Hemite Köyü'nde  ismini taşıyan “Kültür Evi” ziyaret edilerek anıldı.
Osmaniye haberleri

Ünlü Edebiyatçı-Yazar Yaşar Kemal, ölümünün 8. Yılında dünyaya geldiği Osmaniye’nin Hemite Köyü'nde  ismini taşıyan “Kültür Evi” ziyaret edilerek anıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından kentte sosyal yaşama dönme çalışmaları için uğraş verilirken, Yaşar Kemal’in ölüm yıldönümünde bu yıl etkinlik düzenlenemedi.

Osmaniye Merkez Hemite (Gökçedam) Köyünde 6 Ekim 1923 yılında dünyaya gelen ünlü edebiyatçı-Yazar Yaşar Kemal 28 Şubat 2015 tarihinde hayata veda etmişti.

Yaşar Kemal’in her yıl ölüm yıldönümünde doğduğu Hemite Köyündeki “Yaşar Kemal Parkı” içerisinde bulunan “Yaşar Kemal Kültür Evi” önünde STK’lar tarafından anma etkinlikleri düzenlenirdi.

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle Yaşar Kemal için anma programı düzenlenmedi.

İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, beraberinde CHP Osmaniye İl Başkanı Şükret Çaylı ile İzmir ve Osmaniye’den katılım gösteren bir grup 28 Şubat günü Hemite Köyü’ne gitti.

Yaşar Kemal Kültür Evi’ni ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültür Evi’ndeki fotoğraf ve kütüphanedeki kitapları inceleyerek, kültür Evi’ni kimin yaptırdığını sordu ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yaşar Kemal Kültür Evi içerisindeki eserleri de inceleyen Başkan Soyer, daha güzel ve kalıcı bir Kültür Evi yaptırılması halinde destek verebileceklerini söyledi.

Köy sakinleri ile sohbet eden Başkan Soyer ile tanışan Hemite Köyünde yaşamakta olan OŞYAD üyesi Şair Seyfi Metin, Yaşar kemal için yazmış olduğu şiirini okumak istediğini söyledi.

Başkan Soyer, Yaşar Kemal’i anlatan şiirini dikkatle dinledikten sonra Şair Seyfi Metin’e teşekkür ederek, “Yaşar Kemal’in doğduğu toprakların bereketini bir daha görüyoruz ki, kendisinden sonra da köyünde yeni şair ve yazarlar eksilmiyor. Başarılar diliyorum”diye konuştu.

İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yaşar Kemal’in doğduğu topraklarda yaşayan vatandaşlarla tanışmak ve sohbet etmek üzere Köy kahvesine geldi.

Köy sakinleriyle çay sohbeti yapan Başkan Soyer’e, çiftçiler tarımsal ve hayvancılık alanında yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler, sorunlarını anlattılar.

Köy gençleri ise eğitim konusunda ve işsizlik sıkıntılarını Başkan Soyer ile paylaştılar.

Başkan Soyer Köy kahvesindeki çay sohbeti ve sorunları dinledikten sonra, depremde yaşadıkları sıkıntıları sordu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, Osmaniye’de yaşayan vatandaşların yanlarında olmaya devam edeceklerini, sağlıklı günlerin yeniden gelmesi için gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Özkan, Osmaniye'de tutuklanan gazetecilerin bırakılmasını istediÖnceki Haber

CHP’li Özkan, Osmaniye'de tutuklanan gaz...

Başkan Soyer, Osmaniye’den kardeşlik mesajı verdiSonraki Haber

Başkan Soyer, Osmaniye’den kardeşlik mes...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar