DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
BIST9693.4
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

İŞKUR, İş kulüpleri eğitimleri sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞKUR, İş kulüpleri eğitimleri sürüyor
Abone ol
Osmaniye İŞMİR İl Müdürlüğü, iş ve meslek danışmanları tarafından iş kulübü eğitimleri devam ediyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye İŞMİR İl Müdürlüğü, iş ve meslek danışmanları tarafından iş kulübü eğitimleri devam ediyor.

Osmaniye İŞKUR İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, İş ve Meslek danışmanları tarafından İş Kulüpleri faaliyetiyle istihdama girişte dezavantajlı sayılan kesimlere iş arama sürecinde ihtiyaç duyulan yöntem ve teknikleri anlatarak onları istihdama kazandırmaya çalışıyor.

 İş Kulüpleri eğitiminden; engelliler, eski hükümlüler, kadınlar, gençler, uzun süreli işsizler, tedavi görmüş eski madde bağımlıları gibi özel politika gerektiren gruplar faydalanabiliyor.

İŞKUR, bu kişilere iş kulüpleri eğitimleri yoluyla iş arama sürecinde  motivasyonlarını artırmayı ve yöntem desteği vermeyi hedefliyor.

İş ve Meslek Danışmanları tarafından verilen İş Kulübü eğitimlerinde; çalışmak isteyen herkese göre bir iş bulunduğu, o işe girebilmek için neler yapılması gerektiği, tecrübe sahibi olmadan da iş bulunabileceği, hangi yollarla iş aranabileceği gibi bilgiler veriliyor.

Bu bilgilerin yanı sıra iyi bir özgeçmişin nasıl hazırlanacağı, iş görüşmelerinde nasıl davranılması gerektiği, işe kabul edilmek için küçük ama önemli detaylar da anlatılan diğer konular arasında yer alıyor.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Altunkaynak; İş Kulübü eğitimlerinin 6-15 kişilik gruplarla 2-5 gün arası sürdüğünü belirterek söz konusu eğitimlerin yüz yüze ya da çevrimiçi yapıldığını söyledi.

İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, İş Kulübü programını tamamlayıp işe giren eski katılımcılar ile özel firmaların İnsan Kaynakları uzmanlarının İş Kulübü eğitimlerine katılarak tecrübelerini paylaştıklarını da sözlerine ekleyerek tecrübe paylaşımlarının iş arama sürecinde iş arayanlara rehberlik edeceğini dile getirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bahçe ilçesi'nde yapılan tespihler, 50’den fazla ülkeye satılıyorÖnceki Haber

Bahçe ilçesi'nde yapılan tespihler, 50’d...

Cem evinde iftarlar hoşgörü içinde gerçekleşiyorSonraki Haber

Cem evinde iftarlar hoşgörü içinde gerçe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar