DOLAR32.5955
EURO34.8547
ALTIN2507.9
BIST9673.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Bahçe ilçesi'nde yapılan tespihler, 50’den fazla ülkeye satılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçe ilçesi'nde yapılan tespihler, 50’den fazla ülkeye satılıyor
Abone ol
Osmaniye’nin Bahçe ilçesindeki atölyelerde, ahşap, kehribar ve diğer taşlar kullanılarak üretilen tespihler, iç piyasanın yanı sıra 50’den fazla Avrupa ve Arap ülkelerine satılıyor.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’nin Bahçe ilçesindeki atölyelerde, ahşap, kehribar ve diğer taşlar kullanılarak üretilen tespihler, iç piyasanın yanı sıra 50’den fazla Avrupa ve Arap ülkelerine satılıyor.

Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, şu anda 40 atölye ve 300'den fazla çalışanın bu sektörde istihdam edildiğini ve yıllık 3 milyon tespih imal edildiğini söyledi.



Kaymakamlık olarak ilçenin adını tespih imalatında duyurmak için bir ekip kurduklarını dile getiren Kayabaşı, şu anda kaymakamlığın markası “Tespih Bahçesi” adı altında internet sitesi ve mağaza açtıklarını belirterek, “Başta Arap ülkeleri olmak üzere yaklaşık 50 ülkeye ihracat yapmaktayız.

Biz de tespih bahçesi adı altında internet sitemizi kurup, kaymakamlık olarak çeşitli ülkelere tespih göndermeye başladık.” Dedi. 

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA GÖNDERİLYOR

Ağırlıklı sıkma kehribar tespihlerin yapıldığı atölyelerde ağaç ve diğer taşlardan da üretimi yapılan tespihler kaymakamlığın geliştirmiş olduğu proje sayesinde markalaşma yolunda gitti. Proje kapsamında oluşturulan “Tespih Bahçesi” markasıyla kısa zaman içerisinde dünya pazarında yer bulan tespihler e-ticaret üzerinden de dünyanın dört bir yanına gönderilerek gelir elde diliyor.




ELDE EDİLEN GELİRLER, KÖY OKULLARI İÇİN HARCANIYOR

Elde edilen gelirle başta köy okulları olmak üzere okulları yenilemek için kullanılacağını ifade eden Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, “Proje fikri kaymakamlığımızca yaklaşık 6 ay önce başlatılan bir proje doğrultusunda çıktı.

İlçemizde yaklaşık 7-8 yıl önce başlayan sıkma kehribar atölyelerinde üretilen tespihlerin tanıtımını sağlamak, elde edilen gelirle başta köy okulları olmak üzere okullarımızı yenilemek ve gelişen dünyada özellikle pandemiden sonra hızla büyüyen e-ticaret sektöründe ilçemizde bir ‘e-ticaret’ kültürünü oluşturmak amaçlarıyla yola çıktık.



Bu süreçte, kamuda çalışan memurlardan oluşturulan ekip sayesinde ilk önce “tespih bahçesi” adı altında internet sitemizi kurduk. İnternet sitesinden başta Avrupa’da ki çeşitli ülkeler olmak üzere ihracat yapmaya başladık.

İlçemizde atölyelerde üretilen tespihlerin toptancılar aracılığıyla yapmış olduğu ihracatı kaymakamlık bünyesinde oluşturduğumuz internet sitesinden yapmaya başladık” dedi.

ATÖLYELERİNDE YILLIK 3 MİLYON TESPİH ÜRETİLİYOR

Kısa zamanda büyüyerek yılda 3 milyon tespih üretimine başladıklarını ifade eden Kaymakam Kayabaşı, “Çeşitli zamanlarda atölye sayısı değişmekle birlikte 40 tane tespih atölyemiz bulunmaktadır. Burada yıllık 3 milyon tespih üretilmektedir.

Tespih malzemelerimiz genellikle sıkma kehribar ve katalin malzemelerden yapılmaktadır. Bizim sitemizi kurmaktaki bir amacımızda üretilen tespih çeşidini ve kalitesini arttırmaktı. Bundan dolayı çeşitli ağaç türlerinden tespih üretimi ve satışlarına başladık.



Özellikle damla kehribar tespih satışına başladık. İnternet sitemiz sayesinde başta Hollanda olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerine tespih gönderdik. İlçemizde kurulu atölyelerde üretilen tespihlerde başta Kuveyt, Dubai olmak üzere yaklaşık çeşitli Arap ülkelerine yaklaşık 50 ülkeye ihracat yapmaktayız” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE BİR NUMARA

Amaçlarının tespihle Bahçe ilçesini özdeşleştirmek olduğuna da değinen Kayabaşı, şöyle devam etti: İlçede bu kadar tespih üretildiğini ilçedeki kişiler dahil kimse bilmiyordu. Zaten temel amacımızda tespihle Bahçe ilçesini özdeşleştirmektir.

Ciddi bir üretim var. Tespihçilerle görüştüğümüzde Türkiye 1 numara olmuş durumda. Bizde ilçede özellikle sıkma kehribar üretiminde ülkemizde üretilen sıkma kehribar tespihlerin büyük bir kısmını ilçemizde üretilmekte ve bir çok ülkeye gönderilmektedir.” ​​​​​​​


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yılmaz ev ziyaretlerini sürdürüyorÖnceki Haber

Vali Yılmaz ev ziyaretlerini sürdürüyor

İŞKUR, İş kulüpleri eğitimleri sürüyorSonraki Haber

İŞKUR, İş kulüpleri eğitimleri sürüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar