DOLAR32.3567
EURO34.786
ALTIN2392.0
BIST10248.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Ekmek ödüllü şiir yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekmek ödüllü şiir yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Abone ol
Osmaniye’de geleneksel olarak düzenlen 25’inci Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması’nda ödüller sahiplerine verildi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de geleneksel olarak düzenlen 25’inci Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması’nda ödüller sahiplerine verildi.

Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisinde gerçekleşen törende konuşan Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) Başkanı ve Organizasyonun Genel Koordinatörü Mustafa Bardak, bu yılki yarışmaya; 3’ü yurt dışı olmak üzere 27 kentten 105 kişi şiirleriyle katıldığını söyledi.



Mustafa Bardak, 24 yıldan bu yana şiir yarışmasına katılım sağlayan 4 bin 27 kişiye, ekmek, kalem, kitap, karanfil ve onur belgesi verdiklerini bu yılki katılımlarla birlikte bu sayı şu anda 4 bin 132’ye ulaştığını ifade etti.

Osmaniye’yi uluslararası gerçekleştirdikleri ekmek ödüllü şiir yarışması ile tanıtmaktan mutlu olduklarını belirten Bardak, “Osmaniye denildiğinde dışarıda kültür sanat adına Ekmek ödüllü şiir yarışması hatırlanıyorsa bu bizim için güzel.

Bir başka şekilde hatırlanıyorsa örneğin bir sporumuz ile hatırlanıyorsa bu da güzel. Önemli olan Osmaniye’mizi tanıtma noktasında değişik etkinlikler gerçekleştirmektir.” dedi.  

Programın devamında şiirler okundu, ozanlar bağlamaları eşliğinde türküler seslendirdi.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri verilmeden önce, törene gelenler önce şiirlerini okudu sonrasında da ödülleri takdim edildi.



Ekmek Ödüllü 25’inci Şiir Yarışması’na katılan şiirlerin değerlendirilmesi sonunda; birinci olan Karaman’dan İbrahim Şaşmaz’a, ikinci Osmaniye’den Mustafa Yeyden’e ve üçüncü Adana’dan Hülya Çapar’a yerfıstığı figürlü kristal kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

Yaşar Kemal anısı özel ödülü Artvin’den Osman Köken ve bu etkinliğin 25 yıldır düzenlenmesi onuruna Osmaniye Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) Başkanı Gazeteci-Şair-Yazar Mustafa Bardak özel ödülü ise Harika Ufuk’ın oldu.

Ayrıca, Osmaniye’nin kültür ve sanatına katkıda bulunan 17 kişiye de ayrıca plaket takdim edildi. Ödüller, programa katılanlar tarafından takdim edildi.

Ödül töreninin ardından katılımcılar için kentin tarihi ve turistik yerlerine gezi düzenlendi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OKÜ’de “Hayvanları Koruma Günü” etkinliğiÖnceki Haber

OKÜ’de “Hayvanları Koruma Günü” etkinliğ...

Kros yarışmalarında dereceye giren öğrencilere kupaSonraki Haber

Kros yarışmalarında dereceye giren öğren...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar