Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü kapsamında; “Biyoçeşitlilik izleme teknikleri” başlıklı program gerçekleştirildi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü kapsamında; “Biyoçeşitlilik izleme teknikleri” başlıklı program gerçekleştirildi.
OKÜ Biyoloji Bölümü, Hayvanları Koruma Kulübü ve Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü işbirliği ile, Üniversite Rektörlük büyük salonda “4 Ekim Dünya hayvanları korumu günü” nedeniyle “Biyoçeşitlilik İzleme Teknikleri” başlıklı program düzenlendi.
Düzenlenen programa OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Oktay Deniz, Üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
OKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsniye Aka Sağlıker'in programın önemine değindiği açılış konuşmalarının ardından Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Oktay Deniz, Biyoçeşitlilik İzleme Teknikleri başlıklı sunum yaptı.
Deniz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün faaliyetleri, Biyolojik Çeşitlilik İzleme Teknikleri, Yaban Hayatında Fauna Envanteri, Envanterin Önemi ve Fonksiyonu, Envanterle Amaçlanan Hususlar, Popülasyon Sayım Zamanları ve Metotları ve Doğrudan Sayım Teknikleri hakkında bilgiler verdi.
Osmaniye’de fotokapan ile çekilen videoların gösterimi ile sunumunu tamamlayan Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Oktay Deniz’e, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun tarafından günün anısına teşekkür belgesi takdim edildi.
Program Rektörlük fuaye alanındaki serginin gezilmesi ile son buldu.
Yorum Yazın