DOLAR32.3391
EURO34.8912
ALTIN2393.4
BIST10272.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Don nedeniyle zarar gören ekili arazilerde inceleme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Don nedeniyle zarar gören ekili arazilerde inceleme
Abone ol
Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, ‘zirai don’ nedeniyle zarar gören mısır tarlalarında incelemelerde bulunuldu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, ‘zirai don’ nedeniyle zarar gören mısır tarlalarında incelemelerde bulunuldu.

İl genelinde 12-14 Mart tarihlerinde meydana gelen don olayından etkilenen mısır tarlalarında İl Müdürlüğü personellerince araziye çıkılarak günlük olarak durum gözlem çalışması yapılmakta olduğu belirtildi.



Mısır tarlalarında yapılan incelemeler sonucunda bitkilerin büyüme noktalarının toprağın 2-3 santim altında ve canlı olduğu tespit edildi. Görevliler, önümüzdeki 7 günlük sürede büyüme noktalarından yeni yaprakların oluşacağının düşünülmekte olduğunu kaydetti.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce önümüzdeki günlerde de mısır tarlalarında gözlem çalışmalarının devam edeceği belirten görevliler, üreticilerin bu süreçte İl Müdürlüğünü takip etmeleri ve ekili arazilerini bozmamaları ricasında bulundular.

HAVA TAHMİN VE RAPORLARI DİKKATLE TAKİP EDİN UYARISI

İl tarım ve Orman Müdürlüğü’nden önümüzdeki 4 günlük süre içerisinde yer yer hafif don riski bulunduğu belirtilerek, hava tahmin ve raporların dikkatle takip edilmesi uyarısında bulunuldu.

Açıklamada; “Yapılan son değerlendirmelere göre; 18 Mart Cuma'yı 19 Mart Cumartesiye bağlayan gece saatlerinden itibaren önümüzdeki 4 gün süresince, zirai faaliyetlerin devam ettiği Doğu Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde yer yer hafif don riski bulunmaktadır.

Zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın kendi bölgeleri ile ilgili tahmin ve raporları dikkatle takip ederek tedbirli olmaları önem arz etmektedir.” Denildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hijyen eğitimlerini tamlayan 206 kantin çalışanına sertifikaÖnceki Haber

Hijyen eğitimlerini tamlayan 206 kantin...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümüSonraki Haber

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar