DOLAR32.5817
EURO34.8161
ALTIN2412.9
BIST9645.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü
Abone ol
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü Adana, Mersin ve Hatay'ın ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Osmaniye haberleri

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü Adana, Mersin ve Hatay'ın ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Aladağ Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Sinanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisinin ardından şiir, resim ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene Aladağ Kaymakamı Berker Çırak, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekayi Kılınç, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve şehit yakınları katıldı.

Kozan ilçesinde de Kozan Sosyal Hizmet Merkezi bahçesine yaptırılan şehitlik köşesinin açılışı gerçekleştirilerek çelenk sunuldu.

Törende Kozan Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Topçu ve Jandarma Asteğmen Burak Doğan birer konuşma yaptı.

İlçedeki şehitlikte devam eden programda şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılarak dua edildi.

Programa Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, kurum müdürleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile şehit yakınları katıldı.

Mersin

Mersin'in Anamur ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Kaymakam Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ve Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşundan bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Katılımcılar, törenin ardından 2018'de Irak'ın kuzeyindeki Kani Rash bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Şık'ın mezarı ziyaret etti.

İlçedeki bir düğün salonunda da şehitleri anma programı düzenlendi.

Toroslar Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü kapsamında, Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde kurulan çeşitli noktalarda vatandaşlara buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan "Mehmetçik Menüsü" ikram edildi.

Hatay

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Karahasan Paşa Kışlası'nda bulunan Garnizon Şehitliği'ndeki törende anıta çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün, şehitlik şeref defterini imzaladı.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda devam eden törende günü anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı.

Dörtyol Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisinin ardından programda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Don nedeniyle zarar gören ekili arazilerde incelemeÖnceki Haber

Don nedeniyle zarar gören ekili araziler...

Kumluca’daki uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındıSonraki Haber

Kumluca’daki uyuşturucu operasyonunda 1...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar