DOLAR32.5878
EURO34.9391
ALTIN2429.1
BIST9645.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Devlet Hastanesi’nde, bir ameliyat daha ilk kez yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet Hastanesi’nde, bir ameliyat daha ilk kez yapıldı
Abone ol
Osmaniye devlet Hastanesi’nde 40 yaşındaki bir hastaya ilk kez kapalı yöntemle yapılan ameliyatla, mitral kapak değişimi gerçekleştirildi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye devlet Hastanesi’nde 40 yaşındaki bir hastaya ilk kez kapalı yöntemle yapılan ameliyatla, mitral kapak değişimi gerçekleştirildi.

Osmaniye Devlet Hastanesi’nden alınan bilgiye göre, Hastaneye Kalp damar Cerrahi Polikliniği aracılı ile gelen hastanın tedavisine başlandı.

Kliniğe ileri solunum sıkıntısı ve kronik atrial fibrilasyon şikayeti ile gelen hastaya yapılan tetkikler sonucunda ileri romatizmal mitral kapak darlığı tespit edildi.

Hastaya yapılan Kalp anjiyosu sonucunda, kalp damarları normal olan hasta mitral kapak ameliyatı için kliniğine yatışı yapılarak, hastanın genç olması da gözönünde bulundurularak minimal invaziv yöntem planlandı.

Osmaniye Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisi hekimleri;

Op. Dr. Faruk Başdoğan ile  Op. Dr. Cem Lale tarafından muayenesi yapılan 40 yaşındaki kadın hasta  (E.K.) için operasyon başlatıldı.

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde  ilk defa hastanın sternumu (iman tahtası) kesilmeden sağ koltuk altından kapalı yöntemle girilerek hastanın kalbine ulaşıldı ve kalpteki romatizma hastalığa bağlı bozuk olan ileri mitral kapak darlığı başarı ile değişimi yapıldı.

Operasyonu gerçekleştiren hekimler, bu yöntemle klasik yönteme göre hastanın hastanede kalış süresi ve hastanın iyileşme süresi çok kısa olduğunu belirttiler.

Söz konusu hastanın Yoğun bakımdaki takip sürecinin başarı ile sürmekte olduğu bildirilirken, hastanede bu yöntem ile uygun olan vakaların ameliyatlarının gerçekleştirilmesinin süreceği kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yılmaz, öğrencilerin karne sevincini paylaştıÖnceki Haber

Vali Yılmaz, öğrencilerin karne sevincin...

Jandarma Genel Komutanı’ndan Vali Yılmaz’a ziyaretSonraki Haber

Jandarma Genel Komutanı’ndan Vali Yılmaz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar