DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9
BIST9716.9
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Ziya Selçuk: Çocuk Her Şekilde Değerlidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ziya Selçuk: Çocuk Her Şekilde Değerlidir
Abone ol
Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Her çocuğunun kıymetinin ne olduğunu unutmamak lazım, her çocuk kıymetli. Ama bir çocuk burada başarılı olur, bir çocuk başka bir yerde başarılı olur. Çocuk her şekilde değerlidir." dedi.
Osmaniye haberleri

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Her çocuğunun kıymetinin ne olduğunu unutmamak lazım, her çocuk kıymetli. Ama bir çocuk burada başarılı olur, bir çocuk başka bir yerde başarılı olur. Çocuk her şekilde değerlidir." dedi.

Ziya Selçuk, Osmaniye Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Kitap Fuarı'nda ki söyleşiye katıldı.

Adnan Menderes Mahallesi Masal Park yanındaki alanda düzenlenen fuar kapsamındaki söyleşide konuşan Ziya Selçuk, kitap fuarlarına zaman zaman gittiği, Osmaniye denilince gelmek istediğini belirterek, "Osmaniye'nin çok özel ayrı bir yeri var. Kalbimizde, gönlümüzde, tarihimizde fikirlerimizde çok ayrı bir yeri var. O sebeple  sizlerle beraber olmak, bir şekilde baba ocağına, aileye gelmek gibi. Bu hüsnü kabulünüz için, değerli kabulünüz için çok teşekkür ederim" dedi.

Konuşmasında, bir insanın ailesinin olmasının, kendisini seven anne babasının olmasının, bir aile yuvasında bulunmasının çok kıymetli bir şey olduğunu vurgulayan Selçuk, "Bu, kaybedilmedikçe değeri anlaşılmayacak olan bir şeydir" dedi.

Söyleşiye katılan çocuklara da seslenen Selçuk, "Annelerinizi asla üzmeyin. Anneler sizin, hayatınızın ışıklı yoludur." diyerek, şöyle devam etti:

ANNE VE BABANIN ARASINDA, ÇOCUKLA İLGİLİ TUTARLI BİR İLİŞKİ OLMALI

"Çocuklarla ilgili konuştuğumuzda herkesin kendi çocuğuyla ilgili bir hayali var. Fakat bu hayal annede başka bir hayal oluyor, babada bir başka hayal oluyor. Yani göz şaşı görmeye başlıyor, çocuk tek. Hz. Mevlana’nın bir sözü var, diyorki, göz çifttir ama tek görür diyor. Anne bir gözdür, baba da bir gözdür. Dolayısıyla çocuğu tek görmeli, yani çocukla ilgili aralarında tutarlı bir ilişki olmalı. Önce anne baba aralarında iyi anlaşmalı, ondan sonra çocuğa geçmeli.

Eğer anne ve baba arasında anlaşma yüksekse, kuvvetliyse o zaman çocuklar rahat ediyor. Ama şu demek değildir, bizim kendi çocuklarımızla ilgili beklentimizin, muhakkak suretle sağlıklı olması lazım. Her çocuğunun kıymetinin ne olduğunu unutmamak lazım, her çocuk kıymetli. Ama bir çocuk burada başarılı olur, bir çocuk başka bir yerde başarılı olur. Çocuk her şekilde değerlidir. Fakat siz çocuğun değerini sadece not, puan üzerinden dikkate alırsanız o zaman çocuk kendini değersiz hissedebilir. Çocuğun birinci ihtiyacı şefkat merhamettir. Yani gözünüzle gönlünüzle çocuğu sevmedikçe bu çocuk beslenmemiş sayılır. Çocuğun beslenmesi şefkatten sevgiden kaynaklanıyor. Eğer sevginiz şefkatiniz varsa gerisi zaten gelir" dedi.

'ÖĞRETMENLERİM, ÇOCUKLAR SİZE EMANET'

Ziya Selçuk, programın sonunda öğretmenlere seslenip, "Öğretmen meslektaşlarım bilsinler ki  tüm kalbim onlarla. Onların yaptığı her işe ayakta saygı duyuyorum. Çocuklar size emanet öğretmenlerim. Emanetin gereği neyse onu yapmakta sizin vazifeniz. Bu şuurla şu topraklardan dünya çapında insanlar yetiştirelim. Buranın şerefi olsunlar, buranın haysiyetini yüceltsinler, gururu olsunlar. Bunu yapabilirsiniz, yeterki biraz daha gayret, çaba, biraz daha inanç, asla umudu yitirmeyin." dedi.

Söyleşinin ardından, Ziya Selçuk'a günün anısına hediye takdim edildi.  Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha sonra okurları için kitaplarını imzaladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kitap Fuarı ziyaretçilerini ağırlıyorÖnceki Haber

Kitap Fuarı ziyaretçilerini ağırlıyor

Kaymakam İlhan, hastanedeki öğrencileri ziyaret ettiSonraki Haber

Kaymakam İlhan, hastanedeki öğrencileri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar