DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Yeni Şelaleye 100. Yıl Adı Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Şelaleye 100. Yıl Adı Verildi
Abone ol
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Türkiye Dağcılık Federasyonu Kanyoning Kurul Üyeleri ve Dağcılık Antrenörleri ile bir araya geldi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Türkiye Dağcılık Federasyonu Kanyoning Kurul Üyeleri ve Dağcılık Antrenörleri ile bir araya geldi.

Vali Yılmaz, Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Karaçay Vadisinde bulunan kanyonun keşif faaliyeti esnasında 19 şelale keşfi gerçekleştiren ekip ile bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Müdür Yardımcısı Yücel Erdoğan, yapılan faaliyet hakkında bilgi verdi.

Erdoğan, 3 gün süren 9 km'lik kanyon keşif faaliyetinde, en düşüğü 5 metre yükseklikten dökülen 19 şelale keşfi gerçekleştirildiğini söyledi.

Erdoğan, "Uzman ekibimizin belirlediğine göre, Türkiye'de keşfi yapılan kanyonların aksine, suyun kimyasal özelliği ve temizliği bakımından eşi benzeri olmadığı ve en güzeli olduğu tespit edilmiştir.

İçilebilen temizlikte ve berraklıkta vadinin tam orta noktasında, dağın iki yamacından kükürtlü ve mineralli sıcak su karışmaktadır.

Bunların tamamının görüntü kayıtları mevcuttur. Suyun karışmasından sonraki kanyonun devamında traverten oluşumları gözlemlenmiştir.

Ayrıca hayvan çeşitliliği açısından değerlendirildiğinde, sadece Amanoslara özgü kuyruklu kurbağa olarak bilinen çok sayıda semender ayrıca bir çok endemik bitki gözlemlenmiştir." dedi.

Vali Yılmaz, kanyona 100. Yıl Kanyonu ismini vererek, "Osmaniye'mizin çok kıymetli değerleri olduğunu belirten Vali Yılmaz, "İlimizin keşfedilmemiş güzelliklerini ortaya çıkarmak, insanlarımızın hizmetine sunmak bize bir görev.

İnşallah bu çalışmaları devam ettireceğiz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emniyet Voleybol Takımından Önemli BaşarıÖnceki Haber

Emniyet Voleybol Takımından Önemli Başar...

CHP Milletvekili Kaya’dan Sağlık Bakanlığına EleştiriSonraki Haber

CHP Milletvekili Kaya’dan Sağlık Bakanlı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar