DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6
BIST9915.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

“Yaşlılar Toplumun Önemli Bir Değeridir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Yaşlılar Toplumun Önemli Bir Değeridir”
Abone ol
Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kara, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu yılki temanın "Güvenli Yaşa, Sağlıklı Yaşlan" olduğunu söyledi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kara, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu yılki temanın "Güvenli Yaşa, Sağlıklı Yaşlan" olduğunu söyledi.

Kara, yaşlıların toplum için değerli olduğunu ve sosyal hayatta yer almaları gerektiğini vurguladı.

Yaşlanmanın doğal bir süreç olduğunu ve yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte yeni bakış açıları ve hizmet modelleri ile yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

Düşme ve kazaların önlenmesi için basit tedbirlerin önemini vurgulayan Kara, 2024 yılı temasının bu nedenle "Güvenli Yaşa, Sağlıklı Yaşlan" olarak belirlendiğini söyledi.

Sağlıklı ve aktif yaşlanmanın teşvik edilmesi ve evlerde ve sosyal yaşam alanlarında basit tedbirlerin alınması yoluyla düşmelerin ve kazaların büyük ölçüde azaltılabileceğini kaydeden Kara,

bu konunun yaşlılar kadar, yaşlı adayı olan herkes için de önemli bir sorumluluk olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nın yaşlılara yönelik çalışmalarına değinen Kara, "Türkiye Sağlıklı Yaşlanma Eylem Planı ve Uygulama Programı" hazırladıklarını ve "Yaşlı bireylere yönelik güvenli ve sağlıklı çevrenin oluşturulması için gerekli düzenlemelerin yapılması" hedefi doğrultusunda faaliyetler yürüttüklerini söyledi.

Kara, aile hekimlerinin, kendilerine kayıtlı yaşlı bireyleri Hastalık Yönetim Platformu (HYP) uygulaması ile klinik rehberler doğrultusunda izleme ve değerlendirmelerine olanak sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Yaşlılara sağlıklı günler dileyen Kara, onları düzenli sağlık kontrollerini yaptırmaya, görme ve işitme muayenelerini yaptırmaya, yaşa ve sağlık durumuna uygun egzersiz ve yürüyüş yapmaya ve kaymaz tabanlı rahat ayakkabılar kullanmaya davet etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koca’dan Gençlere Spor Salonu SözüÖnceki Haber

Koca’dan Gençlere Spor Salonu Sözü

Hatay’da Türk Kızılay Şube Başkanı ve 2 personeli darbedildiSonraki Haber

Hatay’da Türk Kızılay Şube Başkanı ve 2...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar