DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Yanık: “Türkiye Kıbrıs’ta Barışın Güvencesidir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yanık: “Türkiye Kıbrıs’ta Barışın Güvencesidir”
Abone ol
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Kıbrıs Barış Harekâtının 50. yıldönümü dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Başkanlık Tezkeresi hakkında açıklamalarda bulundu.
Osmaniye haberleri

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Kıbrıs Barış Harekâtının 50. yıldönümü dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Başkanlık Tezkeresi hakkında açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yanık, TBMM Başkanlığı’nın Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıldönümüne ilişkin Başkanlık Tezkeresini Genel Kurul’da kabul ettik.

Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Kıbrıs Türklerinin haklı mücadelesinde her zaman yanlarında olmaya devam edecek, 50 yıl önce olduğu gibi bugün de barış, istikrar ve huzurun güvencesi olacaktır.

Milletler cemiyetinin bağımsız ve saygın bir üyesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tüm haklarını savunmaya ve gelişmiş, müreffeh bir ülke olması için destek olmaya taviz vermeksizin devam edeceğiz.

Kıbrıs Barış Hareketinin 50. Yılında tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

TBMM Başkanlık Tezkeresi'nde şu ifadelere yer verildi: "Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl dönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla idrak ediyor, Kıbrıs Türk Halkı'nın Barış ve Özgürlük Bayramı'nı içtenlikle tebrik ediyoruz.

20 Temmuz, Kıbrıs Türk Halkı'nın kurtuluş günüdür ve Ada'daki egemenlik haklarının ve eşit statüsünün korunmasının sembolüdür."

Tezkerede, 1963 yılında Kıbrıslı Rumların ortaklık devletini gasp etmesiyle başlayan karanlık dönemin, Kıbrıs Barış Harekâtı ile sona erdiği ve Kıbrıs Türkü'nün varlık ve güvenliğinin teminat altına alındığı belirtildi.

Harekâtın, Türkiye'nin 1960 Garanti Anlaşması'ndan kaynaklanan hak ve yükümlülükleri temelinde icra edildiği vurgulandı ve bu sayede Ada'nın Enosis hayalleriyle ilhakının önüne geçildiği ifade edildi.

Ayrıca, harekât kararını alan Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan, Genelkurmay Başkanı Semih Sancar, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş saygı ve minnetle anıldı. Harekâtta mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri ve Kıbrıslı mücahitler de rahmet ve şükranla yad edildi.

Tezkerede, geride bırakılan 50 yılda Kıbrıs Türkleri'nin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinde elde ettiği başarılara dikkat çekildi.

KKTC'nin ilan edilmesi ve Türkiye'nin desteğiyle adil ve kalıcı bir çözüm için sarf edilen çabaların, Rum tarafının uzlaşmaz tavrı nedeniyle sonuçsuz kaldığı ifade edildi.

Kıbrıslı Türklerin insanlık dışı izolasyonlara maruz kaldığına dikkat çekilerek, adada tek ve kesin çözümün, Kıbrıs Türk Halkı'nın haklarının teslim edilmesi olduğu belirtildi.

Son olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk Devletleri Teşkilatı'nda ve Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi'nde gözlemci üye statüsü kazanmasının memnuniyet verici olduğu ifade edilerek, uluslararası topluma, Kıbrıs Türk Halkı'nın haklarını tanımaları çağrısında bulunuldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’de ki Deprem Çalışmaları Bakan Yardımcısı Bulat’a EmanetÖnceki Haber

Osmaniye’de ki Deprem Çalışmaları Bakan...

Hatay’da depremlerde hasar gören hastanenin yıkım çalışmalarına başlandıSonraki Haber

Hatay’da depremlerde hasar gören hastane...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar