DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Yanık, İslamofobiyle Mücadele İçin Londra’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yanık, İslamofobiyle Mücadele İçin Londra’da
Abone ol
AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Türkiye Cumhuriyeti Birleşik Krallık Büyükelçiliği'nin ev sahipliğinde Londra’da bir dizi görüşme gerçekleştirdi.
Osmaniye haberleri

AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Türkiye Cumhuriyeti Birleşik Krallık Büyükelçiliği'nin ev sahipliğinde Londra’da bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Yanık, Filistin’de devam eden İsrail işgali ve bölgede yaşanan insani krizle ilgili uluslararası temaslarda bulunurken, İngiltere’de artan İslamofobi ve Müslüman karşıtı eylemleri de gündeme taşıdı.

Komisyon Başkanı Derya Yanık, Birleşik Krallık Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ile gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, Türkiye'nin bu konulardaki kararlılığını vurgulayarak, İsrail’in Filistin'e yönelik saldırılarının durdurulması için uluslararası platformlarda destek arayışında olduklarını belirtti.

Ayrıca, İngiltere'de yaşayan Türk vatandaşlarının sorunlarını dinlemek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları ve Türk dernekleriyle bir araya geldiklerini ifade etti.

Derya Yanık ve beraberindeki heyet, İngiltere Parlamentosu’nda Britanyalı Müslümanlar Grubu üyeleriyle bir araya geldi.

Görüşmelere, Türkiye Grubu Başkanı ve İşçi Partisi Milletvekili Tahir Ali, Lordlar Kamarası üyeleri Baroness Gohir ve Barones Meral Hussein-Ece, Bağımsız Milletvekili Shockat Adam Patel ve Avam Kamarası Başkan Yardımcısı Nusrat Ghani katıldı.

Toplantıda, Filistin'deki işgalin yanı sıra İngiltere'de yaşayan Müslümanların karşı karşıya olduğu zorluklar, dünyada yükselen İslamofobi ve İngiltere'deki Türklerin yaşadığı sorunlar ele alındı.

Yanık, Türkiye olarak İslamofobiyle mücadelede kararlı olduklarını ve bu konuda uluslararası işbirliğini güçlendirmeye yönelik adımlar attıklarını belirtti.

İngiltere’de yaşayan Müslümanların ve Türk toplumunun her zaman yanlarında olduklarını dile getirerek, bu tür temasların önemine dikkat çekti.

Toplantılar sırasında, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve ortak çözüm arayışlarının önemi üzerinde duruldu.

Yanık, "İngiltere'de yaşayan Türk vatandaşlarımızın sorunlarını yakından dinlemek ve onlara destek olmak için buradayız.

Ayrıca, artan İslamofobiye karşı birlikte hareket etmenin önemini bir kez daha vurguladık," dedi.

Derya Yanık, yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ve her iki tarafın da çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirilmesi konusunda fikir birliğine vardığını belirterek, işbirliğinin güçlenerek devam edeceğinin altını çizdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniyeli Uzman Çavuş’tan Acı HaberÖnceki Haber

Osmaniyeli Uzman Çavuş’tan Acı Haber

Okulda Fenalaşan Lise Öğrencisi Hayatını KaybettiSonraki Haber

Okulda Fenalaşan Lise Öğrencisi Hayatını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar