DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Ya “Kemal Bey” Olmasaydı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ya “Kemal Bey” Olmasaydı
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  81 il teşkilatı ortak basın açıklaması yaparak memur ve emekli maaşlarına zamlara tepki gösterdi. 
Osmaniye haberleri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  81 il teşkilatı ortak basın açıklaması yaparak memur ve emekli maaşlarına zamlara tepki gösterdi. 

Özetle “Yüzde 30'Iuk sefalet artışının 15,40 puanı, yani yarısından fazlası TÜiK'in makyajlı 6 aylık enflasyon verisinden oluşmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Osmaniye’de CHP İl teşkilatı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına DİSK Emekli Sen ve Birleşik Kamu İş Sendikaları da destek verdi.  

“MEMURUN VE EMEKLİNİN BELİ KIRILDI”

CHP İl Başkanı Şükret Çaylı yaptığı açıklamada  enflasyonun belini kırdıklarını söyleyen Saray iktidarının emeklilerin ve memurların belini kırdığını kaydetti. 

TÜİK’in makyajlı verileriyle önce yüzde 25 zam verildiğini aktaran Çaylı ancak genel başkanımız Kemal Kılıçdaroglu’nun "Siz sadaka mı veriyorsunuz, bu yetmez, bu rezil artışın hesabını vereceksiniz" çıkışı sonrası Saray’ın 4 Ocak Çarşamba günü artış oranını yüzde 30'a yükseltmek zorunda kaldığını aktardı. 

“GENEL BAŞKANIMIZIN ÇAĞRILARIYLA ZAM ORANI YÜKSELTİLDİ”

 Genel başkanları Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla artış oranının yüzde 30'a yükseltildiğini kaydeden Çaylı memur ve emeklilerin "Ya Kemal Bey olmasaydı" dediğini dile getirdi. 

Saray’ın sahte enflasyon verileri ile memuru ve emekliyi yüzde 30 zamma mahkum ettiğini aktaran CHP Osmaniye İl başkanı Çaylı şöyle devam etti:
“Saray, talimatıyla yönettiği TÜİK'in verileriyle memurumuzun ve emeklimizin sofrasındaki her bir lokmayı adeta gasp etmiştir. Erdoğan'ın sadaka verircesine yaptığı ve müjde olarak sunmaya çalıştığı artış ise bu oranı ikiye dahi katlamamıştır Tüm çalışanlarımız ve emeklilerimiz tarafından bir kez daha bilinmesini istiyoruz: Ülkenin hazinesinden faizcilere, tefecilere her ay on milyarlarca lira aktaran Saray iktidarının çalışanlarımızın ve emeklilerimize reva gördüğü artış oranı yüzde 14,6'dan ibarettir”

Bu sefalet düzeninde Erdoğan’ın utanmadan en düşük emekli aylığının 5 Bin 500 TL olacağını açıkladığını aktaran Çaylı,

“Sayın Genel Başkanımızın çağrıları olmasa bu artış dahi gerçekleşmeyecekti! En düşük emekli aylığı alanlar yine haklı olarak "Ya Kemal bey olmasaydı" ne olurdu diye sordu.5 Bin 500 TL ile bir ayda kim geçinebilir? Hiç kimse! AKP Genel Başkanı açlık sınırının AraIık itibariyle 8 bin 130TL olduğu ülkemizde, 5 Bin 500 TL emekli aylığı vermekle övünüyor.



Partimizin en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi teklifini ise reddediyor. Neden? çünkü Saray ülkenin kaynaklarını, hazinesini; kimi üç, kimi dört, kimi ise beş yerden maaş alan danışmanlarına, faiz lobilerine, 5'li çeteye, ballı müteahhitlere aktarıyor.

“EYT, 3600 EK GÖSTERGE TAŞERONDAN KADROYA MAĞDURİYETLERİNİ GENEL BAŞKANIMIZ ÇÖZDÜ”

Genel  Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrı  ve mücadelesiyle, EYT başta olmak üzere 3600 ek gösterge mağdurları taşerondan kadroya geçen işçilerin mağdurşyuetinin giderildiğini belirten Çaylı “Bu vatandaşlarımız ‘Ya Kemal Bey olmasaydı’ diyor”  diye konuştu. 

“EMEKLİLERİMİZ ARASINDAKİ ADALETSİZLİĞİ GİDERECEK VE İNTİBAK YASASINI ÇIKARACAĞIZ”

İktidara gelir gelmez en düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine getireceklerini aktaran Şükret Çaylı, sözlerini şöyle sonlandırdı: 

“Asgari ücreti hem çalışanlarımız hem de emeklilerimiz için Türkiye gerçeği olmaktan, çıkaracağız, Emeklilerimiz arasındaki maaş adaletsizliğine son verecek ve intibak yasasını hemen çıkartacağız, Emekçinin, emeklinin yüksek enflasyon ve makyajlı veri kaynaklı kayıpları telafi edeceğiz. Ekonomik buhrana, enflasyona, pahalılığa, işsizliğe, emekli yoksulluğuna son vereceğimiz,

Hep birlikte zenginleşip hep birlikte kalkınacağımız düzeni gelecek sandıktan sonra mutlaka kuracağız!” 

DİSK EMEKLİ SEN “HAKKIMIZI ALINCAYA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Öte yandan DİSK Emekli Sen Osmaniye Şubesi yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Emekli maaşları en az asgari ücret zammı oranında arttırılmalıdır. Emekliler de diğer tüm kesimler gibi enflasyondan, hayat pahalılığından, bütün bir ekonomik krizden etkilenmektedir. Emeklilere resmi enflasyon oranında yapılan yüzdelik zamlar zulme dönüşmüştür.

Yapılması gereken en düşük  emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmak üzere tüm emekli maaşlarına asgari ücret zammı oranında zam uygulanmasıdır. Taleplerimiz açıktır. Taleplerimiz hakkımızdır. Hakkımız olanı istiyoruz. İlan ediyoruz; biz hem işçilere yapılan zulmün hem de bize reva görülecek olan  bu insanlık dışı zamların karşısında yılgınlığa kapılmayacağız. Meşru ve demokratik zeminde; hakkımız olanı alıncaya kadar mücadele
etmeyi sürdüreceğiz!”

BİRLEŞİK KAMU İŞ SEN’DEN MEMUR ZAMMINA TEPKİ 

Yine bir basın açıklaması yapan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Osmaniye İl Başkanı Adem Yücel memur zammına tepki göstererek şunları söyledi:

“Yapılan zammın ülke şartlarında kamu çalışanlarını açlığa teslim edeceğinin yanı sıra artık kamu çalışanlarının haklarını anlaşma yolu ile değil kanunsuz açıklamalarla gasp
edilen bir dönemden geçmekteyiz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kanunsuzlukların arşa çıktığı, her geçen gün hak gaspının, zorbalıklarının katlanarak arttığı bu sürecin son bulacağı günler gelene kadar sürecin takipçisi ve en önde gelen mücadelecisi olacağımızı bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milletvekili Kaya’dan “Kurtuluş günü” mesajıÖnceki Haber

Milletvekili Kaya’dan “Kurtuluş günü” me...

TOKİ Osmaniye’de Bin 550 kişi için, kura çekimi yatıSonraki Haber

TOKİ Osmaniye’de Bin 550 kişi için, kur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar