DOLAR32.5831
EURO35.3392
ALTIN2467.2
BIST10872.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Vali Yılmaz’dan Asayiş Olaylarına İlişkin Açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Yılmaz’dan Asayiş Olaylarına İlişkin Açıklama
Abone ol
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 2024 yılı Haziran ayında Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olayları hakkında basın açıklaması yaptı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 2024 yılı Haziran ayında Polis ve Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olayları hakkında basın açıklaması yaptı.

Açıklamada Vali Yılmaz, Osmaniye'nin daha huzurlu ve güvenli bir şehir olması için alınan tedbirler, yürütülen faaliyetler ve elde edilen başarılar hakkında bilgi verdi.

Vali Yılmaz, Haziran ayında ilimizde 1727 asayiş olayı meydana geldiğini, bu olayların 1600'ünün aydınlatıldığını ve asayiş suçlarında aydınlatma oranında yüzde 92'lik bir başarı sağlandığını açıkladı. Asayiş olayları neticesinde son bir ay içerisinde 68 av tüfeği, 31 tabanca ve 17 kurusıkı tabanca ele geçirildiği de kaydedildi.

Göçmen kaçakçılığıyla mücadelede de önemli adımlar atıldığını belirten Vali Yılmaz, Haziran ayında "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" suçlamasıyla 7 organizatör/şüphelinin yakalandığını ve 1 şahsın tutuklandığını ifade etti.

Ayrıca yapılan kontroller sonucunda 39 düzensiz göçmenin yakalandığı da aktarıldı.

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede de elde edilen başarılara değinen Vali Yılmaz, 29 olayda 4 bin 380 adet sigara, 14 bin 980 adet makaron, 33 adet cep telefonu, 181 adet elektronik sigara, 6 adet paket tütün, 10 şişe etil alkol ve 34 adet elektronik eşyanın ele geçirildiğini bildirdi.

Organize suçlarla ilgili 5 olayda ise 8 tabanca, 6 av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca ve 272 adet fişek ele geçirildi.

Bu alanda geçen yıllara kıyasla yüzde 100 oranında artış yaşandığı da vurgulandı. Mali suçlarla mücadelede de önemli bir artış olduğunu belirten Vali Yılmaz, Haziran ayında 7 mali suç olayının meydana geldiğini ve geçen yıllara kıyasla yüzde 100 oranında artış yaşandığını açıkladı.

Terörle mücadelede de kararlılığın sürdüğünü ifade eden Vali Yılmaz, Haziran ayında Dini İstismar Eden Terör Örgütleri kapsamında 1 şüpheli şahıs ve FETÖ/PDY terör örgütleri kapsamında ise 2 şüpheli şahsın yakalandığını açıkladı. Narkotik suçlarla mücadelede de önemli başarılara imza atıldığını belirten Vali Yılmaz, Haziran ayında 138 olayda 158 şüpheli şahsın yakalandığını ve 20 şahsın tutuklanarak cezaevine teslim edildiğini ifade etti.

Ayrıca narkotik suçlarından aranması olan 22 şahsın yakalandığını ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla aranan şahısların yakalanmasında yüzde 100 oranında artış yaşandığını açıkladı.

Ele geçirilen uyuşturucu maddelere bakıldığında ise 16 kilo 845 gram esrar ve türevleri, 494 gram bonzai, 202 gram metamfetamin, 408 gram eroin ve 176 adet sentetik ecza, 17 bin 20 adet captagon ve 43 gram kokain ele geçirildi.

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla ele geçirilen uyuşturucu maddelerde yüzde yüzleri bulan oranda artış yaşandığı da kaydedildi.

Vali Yılmaz, trafik denetimleri hakkında ise şu bilgileri verdi, "Trafik Denetimleri ile ilgili olarak 2024 yılı Haziran ayında ilimiz genelinde 170 yaralamalı ve 106 maddi hasarlı olmak üzere toplam 276 trafik kazasının meydana geldiği, trafik kazaları sonucunda 244 vatandaşımızın yaralandığı görülmüştür.

Yapılan denetimlerde ise 88 bin 148 aracın sorgulandığı, 600 aracın trafikten men edildiği, toplamda 12 bin 222 adet cezai işlem uygulandığı, 20 bin 884 motosikletin sorgulandığı 180 motosikletin trafikten men edildiği, 2 bin 91 adet cezai işlem uygulandığı tespit edilmiştir.”dedi. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, aranan şahıslar  konusunda yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi, "İlimiz genelinde 2024 yılı Haziran ayında 202 bin 265 şahsın sorgulamasının yapıldığı, 5-10 yıl arası aranması olan 13 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranması olan 15 şahıs da dâhil olmak üzere çeşitli suçlardan aranması olan toplam 373 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir.

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Asayiş, Uyuşturucu, Kaçakçılık, Düzensiz Göçmen ve Terör konuları başta olmak üzere her türlü suç, organize oluşumlar ve terör örgütleri ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de sokaklarımızın ve evlerimizin huzurunu sağlamaya yönelik faaliyetler yapmaya devam edecek, Şehrimizin huzurunu bozmaya yönelik kimseye fırsat vermeyeceğiz.

Genel olarak değerlendirdiğimizde başarı sağlama anlamında önemli bir mesafe kat ettiğimizi görmekteyiz.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Asfalt Yol Çalışmaları Devam EdiyorÖnceki Haber

Asfalt Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Osmaniye’de İndirimli Ürün İzdihamıSonraki Haber

Osmaniye’de İndirimli Ürün İzdihamı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar