
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Yılmaz, mesajında 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda millet iradesinin ve bağımsızlık ruhunun en güçlü sembollerinden biri olduğunu vurguladı.
“Bugün, Milletimizin İradesinin Temsil Edildiği Kutlu Bir Gündür”
Vali Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı ve milletimizin iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 105. yıl dönümünü idrak ediyoruz.
Bu kutlu günü, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz.”
“23 Nisan, Sadece Bir Bayram Değil, Milli Mefkûrenin Sembolüdür”
23 Nisan’ın Türk milletinin bağımsızlık iradesinin tezahürü olduğunu belirten Yılmaz, “Binlerce yıllık tam bağımsız devlet geleneğine sahip olan Aziz Milletimiz için tarihi bir değer taşıyan 23 Nisan, milli birlik ve beraberliğimizin en muhteşem örneğini teşkil eder.
Bu bayram, aynı zamanda çocuklara duyulan güvenin ve sevginin simgesidir,” dedi.
“Geleceğimizin Teminatı Olan Çocuklarımız İçin Çalışacağız”
Yılmaz, mesajında Türkiye’nin geleceğini çocukların ve gençlerin şekillendireceğini vurgulayarak, “Türkiye Yüzyılı idealimiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin çalışkanlığı ve millet iradesine olan bağlılığıyla gerçekleşecektir,” ifadelerini kullandı.
Şehitlere ve Gazilere Minnet
Mesajının sonunda aziz şehitlerimize ve ebediyete irtihal eden gazilere rahmet dileyen Vali Yılmaz, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucu üyelerini, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun,” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorum Yazın