DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Vali Yılmaz, Ağustos Ayı Asayiş ve Güvenlik Olayları Hakkında Bilgi Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Yılmaz, Ağustos Ayı Asayiş ve Güvenlik Olayları Hakkında Bilgi Verdi
Abone ol
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Ağustos 2024'te il genelinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olaylarına ilişkin detaylı bir açıklama yaptı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Ağustos 2024'te il genelinde meydana gelen asayiş ve güvenlik olaylarına ilişkin detaylı bir açıklama yaptı.

Vali Yılmaz, "Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı"nda Emniyet ve Jandarma birimleri ile bir araya gelerek, genel güvenlik, asayiş, uyuşturucu ile mücadele, kaçakçılık, düzensiz göçmen, terör ve trafik konularını ele aldıklarını belirtti.

Vali Yılmaz, Ağustos ayında il genelinde toplam 1244 asayiş olayının meydana geldiğini, bu olaylardan 1173'ünün aydınlatıldığını ve asayiş suçlarında %94'lük bir başarı oranına ulaşıldığını ifade etti. Bu olaylar neticesinde 758 kişi yakalanırken, 35 kişi tutuklandı. Ayrıca, 70 av tüfeği, 18 tabanca ve 11 kurusıkı tabanca ele geçirildiğini de ekledi.

Göçmen kaçakçılığı konusunda ise Vali Yılmaz, Ağustos ayında 2 organizatörün yakalandığını ve 1 kişinin tutuklandığını, toplamda 88 düzensiz göçmenin tespit edildiğini bildirdi.

Kaçakçılık suçlarına yönelik operasyonlarda ise, 24 bin 683 paket gümrük kaçağı sigara ve 131 bin 560 adet makaron ele geçirildiğini, makaron sayısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla %100'ün üzerinde artış olduğunu vurguladı.

Terörle mücadele kapsamında, dini istismar eden terör örgütlerinden 1 kişi, PKK/KCK terör örgütlerinden ise 13 kişinin tutuklandığını belirten Vali Yılmaz, narkotik suçlarla ilgili olarak da 132 olayda 157 şüphelinin yakalandığını ve 24 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Ele geçirilen narkotik maddeler arasında esrar, bonzai, metamfetamin, eroin, sentetik ecza ve fubinica bulunuyor.

Trafik denetimlerine değinen Vali, Ağustos ayında 3 ölümlü, 164 yaralamalı ve 134 maddi hasarlı olmak üzere toplam 301 trafik kazasının meydana geldiğini, bu kazalarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve 284 kişinin yaralandığını ifade etti.

Denetimlerde 78 bin 893 aracın kontrol edildiğini ve 612 aracın trafikten men edildiğini ekledi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, son olarak, aranan şahıslar konusunda 116 kişinin yakalandığını belirterek, "Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için her türlü suçla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir," diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniyespor FK’nın Transfer Atağı SürüyorÖnceki Haber

Osmaniyespor FK’nın Transfer Atağı Sürüy...

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandıSonraki Haber

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonund...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar