DOLAR32.5192
EURO34.9704
ALTIN2429.6
BIST9800.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Uyuşturucudan "Anne ben geldim" projesi ile kurtuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uyuşturucudan "Anne ben geldim" projesi ile kurtuldu
Abone ol
Osmaniye’de, arkadaşlarının ‘Bir defadan bir şey olmaz’ diyerek uyuşturucu kullanmaya başlayan 32 yaşındaki Yılmaz Mete Ö., Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce hayata geçirilen “Anne ben geldim” projesi kapsamında kurtuldu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de, arkadaşlarının ‘Bir defadan bir şey olmaz’ diyerek uyuşturucu kullanmaya başlayan 32 yaşındaki Yılmaz Mete Ö., Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce hayata geçirilen “Anne ben geldim” projesi kapsamında kurtuldu.

Yılmaz Mete Ö. “Tüm anne ve babaların evlatları da inşallah benim gibi kurtulur.”  Dedi.



Merkez Alibekirli Mahallesinde ailesiyle birlikte kalan Yılmaz Mete Ö., yaklaşık 7 yıl önce uyuşturucu madde kullanmaya başladı. Arkadaşlarının “Bir defadan bir şey olmaz” diyerek uyuşturucuya başlattıkları Yılmaz Mete Ö.’yü ise bugüne kadar annesi ve babası biran olsun yalnız bırakmadı.

Evlatlarının uyuşturucu batağından kurtulması için yıllarca her yolu deneyen anne Sevgi ve baba Süleyman Ö.’nün hayatı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden bir komiserin aramasıyla değişti. Osmaniye İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş’un öncülüğünde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Cenk Ocaktürk’ün katkılarıyla hayata geçirdiği “Anne ben geldim” projesi kapsamında aile ile görüşüldü.



Yılmaz Mete Ö.’nün anne ve babasıyla evlerinde görüşen Cenk Ocaktürk, ailenin 3 çocuğundan ortancası olan evlatlarının uyuşturucu bataklığından kurtulmasına yardımcı oldu. Ailesine uyuşturucuyu bıraktığına dair söz veren Yılmaz Mete Ö., uyuşturucuya arkadaş ortamında başladığını belirterek, şimdide de uyuşturucu bataklığından kurtulduğunu söyledi. 

Oğlunun uyuşturucu kullanmaktan ellerinin nasır bağladığını ifade eden anne Sevgi Ö., “Önceden sırtına başına çok önem verirdi. Alırdı giyerdi şimdi o da yok. Günlerce banyo yapmıyordu. Sadece onu düşünüyorduk.



Yoksa günde birkaç defa duş alan bir çocuktu, çok temiz bir çocuktu. Şimdi çok değişti. Uyuşturucudan bu elleri nasır oldu. Şimdi tırnakları falan düzelmiş. Ne güzel bir çocuktu gözleri masmavi” diye konuştu. 

BABA: HEP MÜCADELE ETTİM

Narkotik Şube Müdürlüğü’nden gelen bir telefonla hayatlarının değiştiğini söyleyen baba Süleyman Ö. ise uyuşturucu konusunda yıllarca oğlunun peşinde olduğunu söyledi. Bugüne kadar kesinlikle arkasını bırakmadığını ifade eden Baba Süleyman Ö.,”Uzun yılar bayağıda bir sıkıntı çektim.



Mücadele ettim. Hep mücadele ettim. Sonuçta sağ olsun emniyeti narkotik bana bu konuda çok destekçi oldu. Çok yardımlarını gördüm. Allah razı olsun hepsinden. Oğlumda bana söz verdi. Artık arkadaş ortamından ve bu illetten kurtulmak için müdürüne de bana söz verdi.

Bundan sonra artık kullanmayacağım diye yemin etti. Emniyet teşkilatında görevli başta müdürüm olmak üzere personel arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ben oğluma kavuştum herkesi de Allah oğluna kavuşmayı nasip etsin. Ben bundan sonra inşallah aile olarak çok huzurlu bir şekilde yaşayacağım.

Kendisi de bana çok iyi niyetli söz verdi. Bundan sonra baba sana layık bir evlat olarak yaşayacağım senden de çok özür diliyorum diyerek burada hepsini kendisi dile getirdi. Bende oğlumu kutluyorum. Bundan sonra inşallah hep beraberiz bizleri kesinlikle hiç üzmeyecek. Biz bu süreç içerisinde sağa sola koştururken narkotikten bir komiser aradı. Süleyman Bey sizi müdürümle beraber eve ziyarete geleceğiz dedi. Onların tutukları altın olsun Allah’ım onlara uzun ömürler versin” dedi. 



UYUŞTURUCUYA BİR KERE İLE BAŞLANIYOR

Uyuşturucuya arkadaş ortamında başladığını belirten Yılmaz Mete Ö. ise uyuşturucuya arkadaş ortamında başladığını ve ilk başlarda ‘bir kere ile bir şey olmaz’ dediklerini söyleyerek, “Bir kere ile ne olacak iç dediler. Oysa bu uyuşturucuya bir kere ile başlanıyor.

Tüm anne ve babaların evlatları da inşallah benim gibi kurtulur. Narkotik müdürümüze de ayrıca teşekkür ediyorum. Komiserimin evimize gelip bizlere yardımcı oldu. Ailemi ve beni bu illetten kurtardı.



Herkesin evladı da inşallah kurtulur. Evi gözüm görmüyordu. Ne annemi ne babamı ne kardeşimi hiçbir şeyi gözüm görmüyordu. Bu hırsızlık yaptırabiliyor, adam vurdurabiliyor. Bütün kötü şeylere sürüklüyor. Aileme bir daha bu illete kesinlikle bulaşmayacağıma söz verdim” ifadelerini kullandı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kalp Hastalığının Bilinmeyen 5 SinyaliÖnceki Haber

Kalp Hastalığının Bilinmeyen 5 Sinyali

Sığınmacıların, suça karışmalarını azaltma toplantısıSonraki Haber

Sığınmacıların, suça karışmalarını azalt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar