DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Usta Sanatçının Gözüyle Kastabala

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Usta Sanatçının Gözüyle Kastabala
Abone ol
Türk Rock Müziğinin önde gelen isimlerinden Barış Manço, 25 yıl önce aramızdan ayrıldı. Manço, 1989 yılında Osmaniye’ye gelerek Kastabala Antik Kentinin tanıtımına önemli katkı sağlamıştı.
Osmaniye haberleri

Türk Rock Müziğinin önde gelen isimlerinden Barış Manço, 25 yıl önce aramızdan ayrıldı. Manço, 1989 yılında Osmaniye’ye gelerek Kastabala Antik Kentinin tanıtımına önemli katkı sağlamıştı.

Barış Manço, 2 Ocak 1943 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi'nde öğrenciyken ilk kez sahneye çıktı. Liseyi bitirdikten sonra Belçika'ya giderek Güzel Sanatlar Akademisi'nde grafik tasarımı eğitimi aldı.

Türkiye'ye döndükten sonra, 1962 yılında "Kaygısızlar" adlı grubu kurdu. Bu grupla birlikte 1963 yılında yayınladıkları "Dağlar Dağlar" adlı şarkıyla büyük bir başarı elde ettiler. 1968 yılında, "Kurtalan Ekspres" adlı grubu kurdu.

Bu grupla birlikte Türkiye'nin yanı sıra, dünyanın birçok ülkesinde konserler verdiler. Barış Manço, 200'den fazla şarkı besteledi. Şarkılarında, Anadolu kültürünü ve müziğini modern rock müzikle harmanladı.

Bu sayede, Anadolu rock türünün kurucularından biri olarak kabul edildi. Barış Manço, aynı zamanda bir televizyon programcısıydı. 1983 yılında başlayan "7'den 77'ye" adlı programı, Türkiye'nin en uzun soluklu televizyon programlarından biri oldu. Bu programda, çocuklara ve gençlere yönelik eğitici ve öğretici bilgiler verdi. Barış Manço, 1 Şubat 1999 tarihinde, İstanbul'da hayata veda etti.

Barış Manço'nun 33 Yıl Önce Kastabala Antik Kentini Tanıttığı Görüntüler Ortaya Çıktı

Türk rock müziğinin efsane isimlerinden Barış Manço'nun 1989 yılında TRT için hazırladığı "Dere Tepe Türkiye" programında Kastabala Antik Kentini tanıttığı görüntüler ortaya çıktı.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesi sınırları içinde yer alan Kastabala Antik Kenti, sahip olduğu antik kalıntılar nedeniyle "Çukurova'nın Efesi" olarak adlandırılıyor.

1979 yılında koruma altına alınan kentte, 1989 yılında Barış Manço tarafından yapılan çekimler, kentin o dönemki durumunu gözler önüne seriyor.

Manço, programda kentin tarihi ve kültürel önemine değinerek, antik kentteki tiyatro, hamam, kilise, tapınak ve sarnıç gibi yapıları tanıtıyor.

Manço, çekimler sırasında yaptığı açıklamada, "Kastabala, Anadolu'nun Efesi olmaya aday bir kent" ifadelerini kullanıyor.

Kastabala Antik Kenti Hakkında Kastabala Antik Kenti, MÖ 3. yüzyılda kurulan bir Roma kentidir.

Kent, Roma İmparatorluğu döneminde önemli bir ticaret merkezi haline gelmiştir.

Kentte, tiyatro, hamam, kilise, tapınak ve sarnıç gibi birçok tarihi yapı bulunmaktadır.

Kastabala Antik Kenti, 1979 yılında koruma altına alınmıştır. Kentte, 1989 yılından bu yana arkeolojik çalışmalar devam etmektedir.

Çalışmalar sonucunda, kentin tarihi ve kültürel önemi daha iyi anlaşılmaya başlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Şampiyonu, Osmaniyespor FK U-18Önceki Haber

İl Şampiyonu, Osmaniyespor FK U-18

Anamur’da polis ekipleri, esnafı dolandırıcılığa karşı bilgilendirdiSonraki Haber

Anamur’da polis ekipleri, esnafı dolandı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar