DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Ünlü Yer Bilimciden Osmaniye ve 18 İl İçin Uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ünlü Yer Bilimciden Osmaniye ve 18 İl İçin Uyarı
Abone ol
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik depreminin ardından Osmaniye'nin de aralarında olduğu 18 ili uyardı.
Osmaniye haberleri

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik depreminin ardından Osmaniye'nin de aralarında olduğu 18 ili uyardı. Görür, bu illerde deprem olması durumunda zarar ve kayıpların anormal derecede fazla olacağını söyledi. Görür, Gemlik depremine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremin muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında meydana geldiğini belirtti.

Görür, bu fayın Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) güney kolunun bir parçası olduğunu ve güney kolun yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu olduğunu ifade etti.

1999 depremlerinde bölgenin stres kaybına uğradığını belirten Görür, "Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik'te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Görür, katıldığı bir programda ise 18 ili uyararak, "Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum kaderi Maraş, Hatay gibidir." dedi.

Osmaniye'de Deprem Riski

18 il arasında yer alan Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari için önemli uyarılarda bulunan Görür, "Direkt fayın üzerinde yaşıyor bu iller. Bunların altındaki faylar oldukça güçlü.

Ve her kentte 7 ve üzerinde deprem oluşturmaya kapasiteleri var." değerlendirmesinde bulundu. Görür, bu illerde deprem olması durumunda zarar ve kayıpların anormal derecede fazla olacağının altını çizdi.

Görür, "Bu illerde yaşayan vatandaşlarımızın deprem bilinci konusunda eğitilmeleri ve depreme dayanıklı binalarda yaşamaları gerekiyor." diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye’ye Sağanak Yağış Uyarısı YapıldıÖnceki Haber

Osmaniye’ye Sağanak Yağış Uyarısı Yapıld...

Emniyetten DEAŞ OperasyonuSonraki Haber

Emniyetten DEAŞ Operasyonu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar