DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Uluslararası Lezzet Atlasından Osmaniye Yer Fıstığına Şok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası Lezzet Atlasından Osmaniye Yer Fıstığına Şok
Abone ol
Dünyanın en iyi kuruyemişleri listesi, uluslararası lezzet haritaları hazırlayan Taste Atlas tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre belirlendi.
Osmaniye haberleri

Dünyanın en iyi kuruyemişleri listesi, uluslararası lezzet haritaları hazırlayan Taste Atlas tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre belirlendi.

Listeye Türkiye’den Antep Fıstığı damga vururken, Osmaniye’nin Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescilli ürünü olan yer fıstığı listede yer bulamadı.

Bu duruma Osmaniyeliler tepki gösterdi. Araştırma sonuçlarına göre Gaziantep’te yetişen ve dünya çapında ün kazanan Antep Fıstığı, 4.6 puan ortalamasıyla dünyanın en iyi 10 kuruyemişi arasında 2. sırada yer aldı.

Listenin zirvesine ise 4.8 puanla Yunanistan’ın Aegina Adası’nda yetişen Fystiki Aeginas yerleşti. Osmaniye’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle tanıtımı yapılan ve Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili’ne sahip Osmaniye Yer Fıstığı’nın bu prestijli listede yer almaması, bölge halkı ve üreticiler tarafından tepkiyle karşılandı.

Sosyal medyada “Yer Fıstığı bu listede neden yok?” soruları gündeme gelirken, Osmaniyeli vatandaşlar Taste Atlas’a tepkilerini dile getirdi. Listenin ilk sırasında, 4.8 puan ortalamasıyla Yunanistan’ın Aegina Adası'nda yetişen Fystiki Aeginas yer aldı.

İkinci sırada ise Türkiye’den Antep Fıstığı bulunuyor. Gaziantep’te üretilen ve dünya çapında ün kazanan Antep Fıstığı, 4.6 puan ortalamasıyla dikkat çekti.

Üçüncü sırada ise İtalya’nın Catania kentinden gelen Pistacchio Verde di Bronte 4.5 puan aldı.

Dördüncü sırada İspanya’nın Mallorca adasından gelen Almendra de Mallorca 4.4 puanla listede yer buldu.

Avustralya’nın Queensland bölgesinde yetişen Macadamia fıstığı, 4.3 puanla beşinci sırada kendine yer buldu.

İspanya’dan Marconas, İtalya’dan Mandorle di Sicilia, Portekiz’den Castanha da Terra Fria ve Yunanistan’dan Fystiki Megaron fıstıkları da 4.3 puanla sıralamada yer aldı.

Listenin onuncu sırasında ise 4.2 puan ortalamasıyla Yunanistan’ın Phthiotis bölgesinden gelen Kelifoto Fystiki Fthiotidas yer aldı.

Osmaniye halkının yer fıstığının listede yer almaması konusundaki tepkileri sürerken, yerel üreticiler, bu önemli tarım ürününün dünya çapında daha fazla tanıtılması gerektiğini vurguluyor.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çenet, MHP Genel MerkezindeÖnceki Haber

Çenet, MHP Genel Merkezinde

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger muhtarlarla bir araya geldiSonraki Haber

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger muhtarla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar