DOLAR32.3829
EURO34.733
ALTIN2395.7
BIST10158.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Türkiye'nin ilk açık hava müzesini, 2021’de 11 bin 645 kişi gezdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'nin ilk açık hava müzesini, 2021’de 11 bin 645 kişi gezdi
Abone ol
Türkiye’nin en büyük ve ilk açık hava  müzesi Karatepe Aslantaş’ı 2021 yılında 11 bin 645 kişi ziyaret etti.
Osmaniye haberleri

Türkiye’nin en büyük ve ilk açık hava  müzesi Karatepe Aslantaş’ı 2021 yılında 11 bin 645 kişi ziyaret etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, “Osmaniye’de kurulan Türkiye'nin ilk ve tek Açık Hava Müzesi bölgeyi cazibe merkezi haline getirmiş ve buradaki faaliyetlerle yörenin tanıtımına katkı sağlamasının yanı sıra, yöre halkını bir araya getirerek sosyal bağları güçlendirmektedir.’’ Dedi.



Torun, 2021 verilerine göre; İl genelinde bulunan toplam 721 oda 1455 yatak kapasiteli otellerde ve kamu misafirhanelerinde 90 bin 187 kişinin konakladığını, korona kısıtlamaları nedeniyle Karatepe Açık Hava Müzesini ise 11 bin 477 yerli ve 168 yabancı olmak üzere toplam 11 bin 645 kişinin ziyaret ederek gezdiği açıkladı.



Müdür Burhan Torun, ziyaret sayısına Kadirli’deki Alacami, Harun Reşit Kalesi, Kastabala Antik Kenti gibi tarihi yerlerin dahil olmadığını, bu sayınında eklendiğinde daha fazla ziyaretçi sayısının olacağına vurgu yaptı.



Torun, “Pandemiden dolayı ziyarete gelemeyen yerli ve yabancı kişileri bu tarihi antik yerleri ve Karatepe Açık Hava Müzesi’ni gezmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Burhan Torun, Osmaniye’nin doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi mekânlara sahip olduğunu belirterek, şehrin barındırdığı zenginliklerle çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladıklarını aktardı.

Karatepe Açık Hava Müzesi’nin ücretli olduğunu, diğer tarihi mekânların ücretsiz olduğunu sözlerine ekleyen Torun, tarihi yerleri ziyaret edenlerin sayısında geçen seneye göre bir artış olduğunu hatırlattı.



Burhan Torun sözlerini şöyle sürdürdü: “Osmaniye Karatepe Açık Hava Müzesi 1977 yılında ziyarete açıldı. Büyük bir alanıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Osmaniye ili, 3000 yıllık tarihi yerleşim geçmişi ile tespit ve tescili yapılmış 26 kale, 113 sit alanı, 5 adet ören yeri, 30 adet höyük alanı ve ülkemizin ilk ve tek açık hava müzesi olan Karatepe-Aslantaş Müzesi ile kültürel zenginliğini kanıtlayan birçok tarihi esere sahiptir.



Bu özellikleri ile kültür turizminin yanında uygun coğrafi konumu, yer şekilleri ve iklim özellikleri ile birlikte, Osmaniye ilinin doğal güzellikleri de turizm açısından önemli unsurlar barındırmaktadır.”

Torun sözlerini ‘’Beklentimiz kış şartlarından sonra Açık Hava Müzesinde yerli ve yabancı turist sayısında artışların olmasıdır” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Milletvekili Durmuşoğlu, yatırımları değerlendirdiÖnceki Haber

Osmaniye Milletvekili Durmuşoğlu, yatırı...

Donmak üzereyken bulunan yavru köpeği, ateş yakarak ısıttılarSonraki Haber

Donmak üzereyken bulunan yavru köpeği, a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar