DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Türk Mutfağı Haftası Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Mutfağı Haftası Kutlandı
Abone ol
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Türk Mutfağı Haftası", bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı.
Osmaniye haberleri

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Türk Mutfağı Haftası", bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Osmaniye'de T.C. Osmaniye Valiliği himayelerinde, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler büyük ilgi gördü.

Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezi fuaye alanında gerçekleştirilen etkinlik, 12:00'da başladı.

Yöresel Türk Mutfağı yemekleri, tatlıları ve el sanatlarının sergilendiği etkinlikte; Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, AK Parti Osmaniye İl Başkanı Adnan Bayram, MHP Osmaniye İl Başkanı Yusuf Çomu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, AFAD İl Müdürü Selami Kılıçel, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kuddusi Arık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, İŞKUR Şube Müdürü Hacı Akkoyunlu, il protokol üyeleri, il sivil kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

Etkinlikte, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve beraberindeki il protokolü, yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezerek ürün yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Yılmaz, etkinliğin hayırlı olmasını dileyerek, Türk mutfağının zenginliklerini tanıtmanın önemine vurgu yaptı.

Sergilenen yöresel yemekler ve tatlılar, davetlilere ikram edildi.

Ziyaretçiler, Osmaniye'nin yöresel lezzetlerini tatma fırsatı bulurken, el sanatları ve resimlerin sergilendiği stantlar da büyük ilgi gördü.

Program, hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi. Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, Osmaniye'de kültürel zenginliklerin tanıtılmasına katkı sağlarken, yerel halkın da yoğun ilgisiyle karşılandı.

Bu tür etkinliklerin, Türk mutfağının ulusal ve uluslararası alanda daha geniş kitlelere tanıtılması açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yanık’tan Demokrasi VurgusuÖnceki Haber

Yanık’tan Demokrasi Vurgusu

Hatay’da freni arızalanan kamyonun 3 araca çarpması sonucu 4 kişi yaralandıSonraki Haber

Hatay’da freni arızalanan kamyonun 3 ara...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar