DOLAR32.4069
EURO34.8093
ALTIN2432.7
BIST10082.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Teknofest’te 28 takım ile Osmaniye temsil ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teknofest’te 28 takım ile Osmaniye temsil ediliyor
Abone ol
Teknofest Karadeniz Bölgesindeki; Ordu, Trabzon ve Rize illerinde gerçekleşecek yarışmalarda Osmaniye 28 okul takım halinde temsil ediliyor.
Osmaniye haberleri

Teknofest Karadeniz Bölgesindeki; Ordu, Trabzon ve Rize illerinde gerçekleşecek yarışmalarda Osmaniye 28 okul takım halinde temsil ediliyor.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 2022 Teknofest yarışmasına yıl başından bu yana hazırlanan Öğretmen ve Öğrenciler, Karadeniz bölgesinde gerçekleşecem olan  finallerde yerlerini aldılar.

Osmaniye’den 28 takımın temsil edeceği finallerde “Akıllı ulaşım yarışması”, “Sağlıkta yapay zeka”, “Biyoteknoloji ve İnovasyon”,  “Engelsiz yaşam teknolojileri”, “Çevre ve enerji teknolojileri”, “İnsanlık yararına teknoloji” ve “Roket yarışması” kategorilerinde yarışacaklar.

 Teknofest ilk başvuru sırasında 1148 ile Türkile 12.’si olan Osmaniye ili takımlarından 157 ‘si yarı finalist olurken, 28’i ise finallerde yarışmaya hak kazanmıştı.

Finalis olan  okullar, Danışman Öğretmenleri, yarışma tarihleri ve yarışmanın yapılacağı iller de açıklandı.

Akıllı Ulaşım yarışması (29-31 Temmuz- Ordu)

1-Yediocak İlkokulu –Dilşah Davarcı, 2-Osmaniye MTAL- Mahmut Uçman, 3-Mithatpaşa ilkokulu-Fatma Asker, 4-Şehit Veli Demiryürek Bilsem- Dilek Ak, 5- Çukurova Kız Anadolu İmam hatip Lisesi- Ali İhsan Dariga.

Sağlıktı Yapay zeka yarışması (29-31 Temmuz- Ordu)

6-TOBB Fen lisesi- Hasan İşbilir, 7-Kadirli Savrun Mustafa Ciğiloğlu Anadolu Lisesi- İlknur Çakar, 8- Hasanbeyli Çok amaçlı Anadolu lisesi –Recep İnan.

Biyoteknoloji İnovasyan yarışması (5-7 Ağustos- Trabzon)

9- Düziçi Çeaş Anadolu lisesi –Ömer Cerit.

Engelsiz Yaşam teknolojileri yarışması (5-7 Ağustos- Trabzon)

10-Ahmet Cevdet Paşa Anadolu Lisesi- Bilge Gündoğan, 11-Bahçe İmam Hatip Ortaokulu –Onur Murat Kahraman, 12-Bahçe İmam Hatip Ortaokulu –Ayşe Uludağ, 13- Güneysu İlkokulu –Halil Sünbül, 14- Mahmut Ali Kirmit İlkokulu –Şaban Kök.

 Turizm Teknolojileri yarışması (12-14 Ağustos- Rize)

15- Şehit Mahmut Ava Ortaokul Hatice İlbeği ve Süleylan İlbeği.

İnsanlık Yararına Teknolojileri yarışması- 12-14 Ağustos- Rize)

16- Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- Mahmut Uçman, 17-Toprakkale Mehmet Cevlani İlkokulu-Osman Soylu, 18. Saimbey Ortaokulu-Feyza Cerit,19. Bahçe Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- Harun Güler,20. Ahmet Cevdet Pasa Anadolu Lisesi- Fatma Önal Gökçül

21. Kadirli Bilim ve Sanat Merkezi- Turgut Kaya, 22. Mamure OrtaOkulu- Sedat Gündoğan, 23. Toprakkale Stem Merkezi- Beyza Özkan, 24. Karacaoğlan Ortaokulu-  Nazmiye Bayrambeğ,25. Ceberibereket şehit  Ali Alkan Ortaokulu- Eyüp Bayrambeğ, 26. Şehit Hüseyin Cengiz İmam Hatip Ortaokulu- Esengül Söylemez, 27. Bahçe Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- Harun Güler.

Roket Yarışması (1-10 Ağustos-22 - Aksaray)

28.  Şehit Mehmet Karacatilki Anadolu Imam Hatip Lisesi- Eyüp Hakan Dingil.

Osmaniye takımlarının bu illerdeki yarışmalarda başarılı olmaları halinde büyük finallerde Samsun ilinde Osmaniye’yi temsil edecekleri belirtildi.

Teknofest Osmaniye İl temsilcisi Sedat Gündoğan, projelerin öğretmen ve öğrenciler tarafından özveri ile hazırlandığını vurgulayarak, teknik olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yoğun desteklerinin bulunduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim ŞYube Müdürü Ali Çoşkun ise, “Geleceğin Mühendisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen gençlerimizi tebrik ediyor, finallerde başarılar diliyorum”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emekli Adil, “Çift dikiş” yapmaya uğraşıyorÖnceki Haber

Emekli Adil, “Çift dikiş” yapmaya uğraşı...

Kur’an Kurslarında “Aile içi iletişim” semineri düzenleniyorSonraki Haber

Kur’an Kurslarında “Aile içi iletişim” s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar