DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

“TEDAŞ’ın Budama Sezonunun Açılması Mı Bekleniyor?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“TEDAŞ’ın Budama Sezonunun Açılması Mı Bekleniyor?”
Abone ol
Osmaniye Merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri, enerji telleri ile temas halindeki bir ağaç konusunda yetkililere yaptıkları şikayetlerin sonuçsuz kalmasından dolayı endişeli.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri, enerji telleri ile temas halindeki bir ağaç konusunda yetkililere yaptıkları şikayetlerin sonuçsuz kalmasından dolayı endişeli.

8034 sokak üzerindeki 15 numaralı konutun önünde bulunan ağacın enerji tellerine temas ettiği ve tehlike oluşturduğu bildirildi.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Bardak, Toroslar Elektrik A.Ş.'ye birçok kez başvuru yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirtti.

Bardak, "Tarih 7 Haziran 2024, saat 10.11’de 186 numaralı telefon aranarak, Deniz isminde bir görevli ile görüşülüp, başvuru numarası ile kayıt yapıldı.

Şikayet, enerji hattındaki tellerin ağacın dalları ile temas ettiği ve tehlike oluşturduğu, budama işleminin yapılması ile ilgiliydi" dedi.

13 Haziran 2024 günü aynı sorunun tekrar bildirildiği ve 9314543168 başvuru numarası ile kayıt yapıldığı belirtildi.

Ancak, bu tarihten sonraki günlerde defalarca yapılan görüşmelerden sonuç alınamadı. Geçtiğimiz hafta meydana gelen fırtına ve sağanak yağış nedeniyle enerji hattının telleri ile ağacın dalları arasında "tehlike sinyalleri" yaşandığı ifade edildi.

Ağacın devrilmesi veya dallarının telleri sıkıştırması nedeniyle tellerin kopabileceği ve ciddi olumsuz olayların yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

Bardak, "İhbarımız sadece kayıt altına alınıp mesaj gönderildi, çözümü bekliyoruz" dedi.

Mahalle sakinleri, bu duyarsızlığın ölümle sonuçlanmasından endişe ediyor.

Geçtiğimiz günlerde İzmir/Konak ilçesinde yaşanan enerji hattındaki hatalarda iki gencin yaşamını yitirdiği hatırlatan vatandaşlar, hayatını kaybedenlerden birinin de Osmaniyeli TIP Fakültesi Öğrencisi genç bir kız olduğu hatırlatıldı.

Mahalle sakinleri, "Bu görüntüdeki ağaç konusunda önlem almayan TEDAŞ yetkilileri, bir can kaybı olmasını mı bekliyorlar!?" diyerek yetkililere çağrıda bulunuyor.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OKÜ, Lisansüstü Eğitim İçin Öğrencilerini BekliyorÖnceki Haber

OKÜ, Lisansüstü Eğitim İçin Öğrencilerin...

Bakan Uraloğlu, açılışa hazırlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nı inceledi:Sonraki Haber

Bakan Uraloğlu, açılışa hazırlanan Çukur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar