DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3
BIST9130.0
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Sulama kanalları, baraj gölü ve göletlere girmek yasaklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sulama kanalları, baraj gölü ve göletlere girmek yasaklandı
Abone ol
Osmaniye’de, suda boğulma olaylarının önlenmesine yönelik alınan valilik kararıyla, serinlemek amacıyla il sınırları içerisinden geçen sulama kanalları, baraj gölü, sulama ve hayvan içme suyu göletlerine girilmesi yasaklandı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de, suda boğulma olaylarının önlenmesine yönelik alınan valilik kararıyla, serinlemek amacıyla il sınırları içerisinden geçen sulama kanalları, baraj gölü, sulama ve hayvan içme suyu göletlerine girilmesi yasaklandı.

Alınan kararlar doğrultusunda, suya giren 15 yaş ve üzeri kişilerin kendilerine, 15 yaş altındaki kişilerin ise veli veya vasilerine idari yaptırım cezası uygulanacağı belirtildi.  

Kentte yaşanacak boğulma vakalarının önüne geçmeyi hedefleyen Osmaniye Valiliği, bir dizi önlem aldı.

Ülke genelinde mevsimsel faktörler sebebiyle havaların ısındığı yaz aylarında eğlenmek, dinlenmek, yüzmek, piknik yapmak, balık tutmak, spor yapmak gibi sebeplerle göl ve göletler, sulama kanalları, barajlar, akarsu yatakları ve havuzların vatandaşlar tarafından öncelikli olarak tercih edilmekte olduğu belirtildi.

Bu nedenle göl ve göletler, barajlar, sulama kanalları, akarsu yatakları ve havuzlarda yüzme faaliyetinin düzenlenmesi ile meydana gelebilecek boğulma olaylarının ve can kayıplarının önlenmesi amacıyla İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi gereği bir dizi kararlar alındı.

KARARLARA UYMAYANLARA İDARİ YAPTIRIM CEZASI

Buna göre; “İlimizin iklim özelliği gereği sıcak geçen yaz aylarında serinlemek amacıyla il sınırları içerisinden geçen sulama kanalları, baraj gölü, sulama ve hayvan içme suyu göletlerine girmenin yasaklanmasına kararlaştırıldı.

İl sınırları içerisinden geçen sulama kanalı, baraj gölü, sulama ve hayvan içme suyu göletlerine giren 15 yaş ve üzeri kişilerin kendilerine, 15 yaş altındaki kişilerin ise veli veya vasilerine idari yaptırım cezası uygulanacak.

İl sınırları içerisinden geçen sulama kanalı, baraj gölü, sulama ve hayvan içme suyu göletlerine giren 15 yaşından küçüklerin sulardan çıkarılarak uzaklaştırılacak.   

İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, yerel yönetimler ve DSİ tarafından; özellikle 15 yaşını doldurmamış çocukların serinlemek amacıyla sulama kanalı, baraj gölü, sulama ve hayvan içme suyu göletlerine girmelerinin önlenmesi amacıyla kamuoyunu bilgilendirici çalışmalar yapılacak.  

DSİ tarafından işletilen veya çeşitli kurum ve kuruluşlara devredilen tesislerin; baraj, gölet, sel kapanı, regülatör, su iletimi, deşarj veya taşkından koruma kanalı gibi çevresine insan geçişinin engellenmesi amacıyla fiziki güvenlik tedbirlerinin tel çit, korkuluk, uyarı levhaları gibi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Su Yapıları Koruyucu Güvenlik Tedbirleri Yönetmeliği çerçevesinde ilgili kurumlarca; Yönetmelik kapsamı dışındaki su yapılarında ise tabi oldukları mevzuat hükümlerine göre işletmecisi tarafından yapılacak.

Bu karara uymayanlar hakkında eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde İl İdaresi Kanununun ilgili maddesi uyarınca alınmış ve kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz edilen ve yukarıda belirlenen kararın uygulanmasına ve yerine getirilmesine aykırı davrananlara tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk çıkaranlar veya uymayanlar hakkında Kabahatler Kanununa göre  idari işlem uygulanacak.  

İdari yaptırım cezalarının ise kolluk kuvvetleri, belediye zabıta kuvvetleri ve DSİ görevlileri tarafından uygulanmasına, Karar verildi.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dr. Öznavruz: Hepatit C tedavisinde başarı oranı yüzde 95’in üzerindeÖnceki Haber

Dr. Öznavruz: Hepatit C tedavisinde başa...

SMA hastası minik Ömer’in kampanyasına destekte buluştularSonraki Haber

SMA hastası minik Ömer’in kampanyasına d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar