DOLAR32.3813
EURO34.7345
ALTIN2435.0
BIST10038.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Sokak hayvanlarına sağlık taraması hizmeti başlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sokak hayvanlarına sağlık taraması hizmeti başlatıldı
Abone ol
Osmaniye’de, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTA) tarafından, sokak hayvanlarının yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ve halk sağlığının korunması adına sağlık taraması çalışması başlatıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’de, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTA) tarafından, sokak hayvanlarının yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ve halk sağlığının korunması adına sağlık taraması çalışması başlatıldı.

Bu kapsamda, muayene edilen sokak canlarına, hastalık türlerine göre tedavi uygulanıyor.

HAYTAP Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Ali Çalinbala, her hafta 3 bölgede yapmayı planladıkları bu uygulamaya HAYTAP Sokakta’ adını verdiklerini söyledi.

Apartmanlar arasında kalmış bir parselde birçok sokak kedisine bakmaya çalıştıklarını söyleyen hayvan sever Gülşah Yakupoğlu, “Mamalarımız bitmişti.



HAYTAP'a ulaştık. Bizi kırmadılar, hem mama getirdiler hem de parazit ilacı uyguladılar. HAYTAP'a çok teşekkür ederiz.” Dedi.

Hayata geçirilen uygulama hakkında konuşan Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise HAYTAP’ın soğuk havaların ölümcül derecede etkilediği sokak canları için bu yıl bir rekora imza atarak 22 ton mama aldığını ve Türkiye'nin pek çok noktasına gönderdiğini söyledi.

Laçinbala, “Osmaniye’de bu şanslı illerden bir tanesi. Bizler de sokak ve dağlık alan beslemelerinde bölgede yaşayan hayvan sever dostları yanımıza aldık bir de taşınabilir ekipmanlarımızla sokakta sağlık taraması yaptık.

Yakalayabildiklerimize iç ve dış parazit tedavisi uyguladık. Görmezden gelen, halk sağlığını hiçe sayan yerel yönetimlere örnek olması açısından her hafta 3 bölgede yapmayı planladığımız bu uygulamaya ‘Haytap sokakta’ adını verdik.

Yapılan muayenede; birçoğunda parazit etkenine rast geldiğimiz sokak canlarına iç ve dış parazit uygulamalarını yapıldı.

Yaratıcı tarafından bizlere emanet edilen bu minik kulların gözyaşlarını sokakta, dağlarda, kıraç topraklarda yani gücümüzün yettiği her yerde silmekten vazgeçmeyeceğiz.

Yerel yönetimlerin yaratıcıya ve hadislere rağmen umursamadığı canların yaşam kaliteleri ne yazık ki bir avuç hayvan severe kalmış durumda.” Dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kick boksta Türkiye Şampiyonası'nda 37 madalyaÖnceki Haber

Kick boksta Türkiye Şampiyonası'nda 37 m...

Kick Boks şampiyonu kız kardeşlerden Jandarma ziyaretiSonraki Haber

Kick Boks şampiyonu kız kardeşlerden Jan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar