DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Saadet Partisi Osmaniye’de Ali Kılıç dönemi başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saadet Partisi Osmaniye’de Ali Kılıç dönemi başladı
Abone ol
Saadet Partisi Osmaniye 6. Olağan Genel kurulu sonunda seçimlerinde tek liste ile girilirken, İl Başkanlığına Ali Kılıç başkanlığında  yeni yönetim kurulu seçildi.
Osmaniye haberleri

Saadet Partisi Osmaniye 6. Olağan Genel kurulu sonunda seçimlerinde tek liste ile girilirken, İl Başkanlığına Ali Kılıç başkanlığında  yeni yönetim kurulu seçildi.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi salonunda gerçekleşen Saadet Partisi 6. İl Genel Kurulu’na Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Hasanbeyli, İskenderun İlçe Başkanları, Osmaniye’deki siyasi partiler ile STK temsilcileri, delegeler ve üyeler katıldı.

Divan Başkanlığını  Mustafa Tüter’in yürüttüğü Genel Kurul İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Divan Başkanı yaptığı konuşmasında genel kurulun hayırlı olması dileklerinde bulunduktan sonra; “Bu güne kadar partimizin yükünü omuzlayan Osman Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şöyle bir kenarda, köşede Osman başkan dur diyorum. Bu bayrağı taşımak, avuçta kor taşımaktır diyorum.”dedi.

Mevcut İl Başkanı Osman Erdoğlu sözlerine şiir okuyarak başladıktan sonra, katılımcılara teşekkür etti ve kısa bir hoş geldiniz konuşması yaptı.

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı konuşmasında; siyasete Ak Parti’de başladığını ve bir dönem Ak Parti’den Belediye başkanlığı görevine seçildiğini, ikinci kez aday gösterilmediğini vurguladı.



Saadet Partisindeki yuvasına dönerek Belediye Başkanı adayı olup seçildiğini belirten Turanlı; “Saadet Partili Belediye Başkanı olarak 27 arkadaş seçildik, bugün ise 7 arkadaş kaldık. Dayanamadılar arkadaşlarımız.

Başımızı okşayan olmadı, Bakanlıklardan yardım ve kredi alamadık. Büyük projeler gerçekleştiremedik, küçük projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ama bükülmeyeceğiz, eğilmeyeceğiz. Çünkü cenaze namazlarında rüku yoktur. Gikri ve düşüncesiyle önyargılı olmayacağız, insanlara insan oldukları için yaklaşacağız.

Ülkemizde camiler yaptık ama içini dolduramadık. Niye dolmuyor diye  kendimizi sorgulamamız lazım. Ekonomik alanda isi ülkede tarımsal alanda çiftçilik bitme noktasına geldi, sanayici de mutlu değil.

Para gün geçtikçe itibarını kaybetti. Ülkede büyük para yokken insanlar daha mutluydu. Paranın rakamı büyüdü ama mutlu değiliz.”diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı  Mustafa Kaya ise konuşmasında; “Ülkemizin içinde yaşadığı en büyük sıkıntının ekonomik olduğu açıkça görülüyor. Pandemi sürecinde bu sıkıntılar katlanarak çoğaldı.

52 yıldan beri Milli Görüş hareketi olarak uyarıyoruz, doğruları anlatıyoruz ve haklı çıkıyoruz. Irak ve Suriye’de insanlar canlarını kaybetti. Saadet Partisi 2003’te iktidarda olsaydı Irak ve Suriye’de bu insanlar ölmezdi. Yanlış politikalar yapıldı.

Ülkemizdeki ekonomik gidişata baktığımızda, kira öder gibi elektrik ve doğalgaz faturaları ödüyoruz. 20 yıldır ülkenin ekonomik açıdan sorunlarını çözemeyen iktidarın hala da bu sorunları ‘ben çözerim diyen iktidar’ ülkeyi yönetiyor.

Temel gıda maddelerinde bile  dışa bağımlı hale geldik. İthal ede ede  dövize ilgiyi artırdık.

Yerli üreticilerin ürünlerine  kota uygulaması ile  üretim azaldı, üretici toprağını ekmez oldu. Dışarıdan tarımsal ürünlerin ithalatı arttı. Tarımı yüzde 25’lere düşürerek temel gıdaları bile dışa bağımlı hale getirdiler.

Temel gıda ürünlerinde kendimize yeter hale gelmediğimiz zaman, olası bir savaş karşısında kendimizi toparlamamız mümkün olamayacaktır.”diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplam 225 delegesi bulunan Saadet Partisi Osmaniye İl Başkanlığında seçimlere tek liste ile girildi. Ali Kılıç Başkanlığındaki yeni yönetim kurulu asil üyeliklerine;

 Yusuf  Enli, Mustafa İnan, M. Ali Kaya,  H. İbrahim Dere, Mehmet Kırgın, Okan Berk, Ali Ziya Öksüz, Zeynel Abidin Kırgın, Salih Eren, Zülküf Keleş, Şahin Öktem, Kemal Şeker, Yusuf Yalçın ve Hasan Sokak seçildiler.

Üst kurul delegelikleri ise; Osman Eroğlu, Ahmet Kılıç, İslam Korkmaz, Mustafa İnan, Mürüvvet Eren, Orhan Çelik, Orhan İlengiz ve Zeynel Abidin Kırgın isimlerinden oluştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kamyonun yatak bölümünün altından 31 kilo esrar çıktıÖnceki Haber

Kamyonun yatak bölümünün altından 31 kil...

TURKOVAC aşısı Osmaniye’de yapılmaya başlandıSonraki Haber

TURKOVAC aşısı Osmaniye’de yapılmaya baş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar