DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Saadet Partisi Osmaniye İl Başkanlığından “Haniye” Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saadet Partisi Osmaniye İl Başkanlığından “Haniye” Açıklaması
Abone ol
Saadet Partisi Osmaniye İl Başkanlığı, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin suikast sonucu yaşamını yitirmesi nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi.
Osmaniye haberleri

Saadet Partisi Osmaniye İl Başkanlığı, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin suikast sonucu yaşamını yitirmesi nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Şehitlere rahmet, zalimlere lanet" sloganıyla Karaoğlanoğlu Parkı’nda düzenlenen açıklamayı İl Başkanı Ahmet Kılıç okudu.

Açıklamasında, İsrail’in Gazze’de başlattığı işgalin tüm acımasızlığı ile devam ettiğini belirten Kılıç, "Yakın tarihin en acımasız ve en vahşi işgali bugüne kadar on binlerce mazlumun canını almıştır.

Siyonist rejim, kadın, çocuk, yaşlı demeden hunharca katliamlar yapmakta, yapmaya da devam etmektedir" dedi. Kılıç, "Evet! Gazze’de bir soykırım vardır ve bu soykırım tüm dünya devletlerinin gözü önünde yapılmaktadır.

Srebrenitsa’da, Karabağ’da, Yemen’de ve nice İslam ülkesinde yaşananlar bugün Gazze’de tekrar etmektedir" ifadelerini kullandı.

Kılıç, Batı'nın ve ABD'nin Rusya-Ukrayna savaşında gösterdikleri tepkinin Gazze'deki olaylar karşısında gösterilmediğini vurgulayarak, Batı'nın ikiyüzlü politikalarını eleştirdi.

"Bizler, ne Anglosaksonları ne de ABD’yi bugün tanımadık. Soykırımla, işkencelerle ve katliamlarla nam salmış olanların İsrail’i desteklemesi bizleri şaşırtmamıştır" dedi.

Açıklamada, İslam ülkelerinin sessizliği ve bazı ülkelerin İsrail ile ticari ilişkilerini sürdürmesi de eleştirildi.

"İslam ülkelerinin bu sessizliği, İsrail’e cesaret veren en başat unsur olmuştur" diyen Kılıç, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın sadece kınamalarla yetinmesinin soykırıma destek sağladığını ifade etti.

Kılıç, "Ülkeniz de başta olmak üzere ticarete devam eden bazı İslam ülkeleri, İsrail’in işlediği tüm suçlara ortak olmuştur. Silah sanayisinde kullanılan malzemeleri bile gönderen iktidar, tüm uyarılara rağmen aylarca ticarete devam etmiştir.

'İsrail’le ticaret, Filistin’e ihanet.' diyerek bu duruma tepki gösterenlerin darp edilerek gözaltına alındığına dahi şahit olduk" dedi.

İl Başkanı Ahmet Kılıç, Şehit Komutan İsmail Haniye’nin hayatını Filistin’in özgürlüğü için adadığını ve şehadetinin bölgedeki ateş çemberinin büyüyeceğini gösterdiğini söyledi.

"İslam ülkeleri için birlik ve beraberlikten başka çıkar yol yoktur" diyen Kılıç, Batı'nın ve siyonist rejimin böl-parçala-yok et stratejisine karşı birlik, bütünlük ve cesaret anlayışının önemine vurgu yaptı.

Kılıç, açıklamasının sonunda, "Filistin davası, hepinizin davasıdır ve zafer Allah’ın izniyle bizlere nasip olacaktır.

‘Nehirden denize özgür Filistin’ bir hayal değil, bir hakikattir ve bu hakikat mutlaka gerçekleşecektir" ifadelerini kullandı.

Kılıç, ayrıca Haniye'nin şehadetinin ardından Türkiye'nin 81 ilinde düzenlenen mitinglerde, Hamas'ın yeni lideri Halid Meşal'in TBMM’ye davet edilmesini talep etti.

Kılıç, "Şehit Komutan İsmail Haniye’nin bizler için vasiyet olan isteğini yerine getirmekteyiz.

Buradan bir kez daha kendisine ve Filistin için canını ortaya koyarak şehadete eren şehitlerinize Allah’tan rahmet diliyoruz" dedi.

Kılıç, açıklamasını "Bugün Türkiye’nin 81 ilinde meydanları dolduran kardeşleriniz, Şehit Komutan İsmail Haniye’nin bizler için vasiyet olan isteğini yerine getirmektedir.

Buradan bir kez daha en gür sesimizle haykırıyoruz: 'Bir Filistin vardı, bir Filistin gene var ve daima var olacak'" sözleriyle tamamladı.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kongre Öncesi Kritik ZiyaretÖnceki Haber

Kongre Öncesi Kritik Ziyaret

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç Hatay’da konuştu:Sonraki Haber

Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç Hatay’...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar