
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TBMM Başkanlığı’nda Düzenlenen İftara Katıldı
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına katıldı. Programa, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve üniversite rektörleri de katıldı.
Üniversiteler, Sadece Binalardan İbaret Değildir
TBMM Tören Salonu’nda gerçekleştirilen iftar programında, rektörlerle bir araya gelen TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, konuşmasında üniversitelerin yalnızca kampüs ve binalardan ibaret olmaması gerektiğini vurguladı.
Kurtulmuş, “Üniversiteler sadece bilimin öğretildiği yerler olmamalıdır.
Aynı zamanda bir medeniyet tasavvurunun şekillendiği merkezler olmalıdır.
Biz, bu anlamda dünyaya yeni ve farklı bir medeniyet sunma iddiasında olan bir ülke olarak, medeniyetimizin değerlerini evrensel hale getirerek tüm dünya ile buluşturmak için üniversitelerimizi seferber etmek durumundayız” dedi.
Bilim İletişimi Ofisleri Kurulacak
Kurtulmuş’un konuşmasında dikkat çeken bir diğer nokta ise üniversiteler bünyesinde bilim iletişimi ofislerinin kurulacağına dair verdiği müjdeli haberdi.
Bu ofisler, bilimsel gelişmelerin topluma daha etkin bir şekilde aktarılmasını sağlayacak.
İftar programı, katılımcıların birbirleriyle hoş sohbeti ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmalarıyla son buldu.
Yorum Yazın