DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Rektör Uzun, Öğrencileri OKÜ’ye Davet Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Uzun, Öğrencileri OKÜ’ye Davet Etti
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, NTV ekranlarında yayınlanan ‘’Doğru Tercih’’ programında üniversitenin özelliklerini ve sunduğu imkanları anlattı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, NTV ekranlarında yayınlanan ‘’Doğru Tercih’’ programında üniversitenin özelliklerini ve sunduğu imkanları anlattı.

Prof. Dr. Turgay Uzun, Sadık Gültekin'in sunduğu programda, üniversite adaylarının merak ettiği soruları yanıtladı ve OKÜ'nün akademik ve sosyal imkanlarına dair kapsamlı bilgiler verdi. Uzun, üniversitenin genç ve dinamik yapısı ile kısa sürede geniş bir tecrübe kazandığını vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, OKÜ’nün genç bir üniversite olmasına rağmen, geniş çaplı tecrübeler edinmiş bir eğitim kurumu olduğunu belirtti.

Uzun, üniversitenin nitelikli akademik kadrosuna dikkat çekerek, "Üniversitemiz araştırma görevlilerinden profesörlere kadar çok iyi bir eğitim-öğretim anlayışına sahip.

Bütün akademik birimlerimizde nitelikli, dinamik, genç bir kadromuz var. Dünyayı yakından tanıyan, uluslararası ortak projeler yürüten akademisyenlerimiz çalışmalarını sürdürüyor," dedi.

OKÜ’nün 2023 yılında Yükseköğretim Kurulu’nun oluşturduğu proje kapsamında "ihtisas üniversitesi" unvanı aldığını ve "Yenilenebilir Enerji Batarya Teknolojileri" alanında çalışmalar yürüttüğünü belirten Uzun, bu alandaki uzmanlaşmanın üniversiteye büyük sorumluluk getirdiğini ve öğrencilerin istihdam imkanlarını artırdığını söyledi.

Uzun, "Yenilenebilir enerji konusunda ihtisas sahibi olmamız, bizi hem sevindirdi hem de büyük bir sorumluluk sahibi yaptı.

Öğrencilerimizin de özellikle bu alanda uzmanlaşması, bölgemizdeki istihdam imkanlarına cevap verme noktasında çok önemli," ifadelerini kullandı. Rektör Uzun, öğrencilerin dijital çağa uygun bir şekilde yetiştirilmelerinin önemine değinerek, yapay zekayı öne çıkaran ve bilişim teknolojileriyle ilgili dersler ve bölümler kurarak eğitim-öğretim programlarını tasarladıklarını belirtti.

Uzun, "Öğrencilerimizi dijital çağa uygun bir şekilde yetiştirebilmemiz gerekiyor. Biz de öğrencilerimizi bu alanlarda yetiştirmeye çalışıyoruz," dedi. Osmaniye’nin coğrafi avantajlarından ve ekonomik bir kent olmasından bahseden Uzun, "Osmaniye’nin çok güzel bir coğrafyası var, kısa sürede deniz kenarına ulaşılabiliyor, aynı zamanda serin bir yayla havası da alınabiliyor. Güvenli ve büyük şehirlere kıyasla ekonomik bir kent.

Öğrencilerin barınma olanakları iyi seviyede, kampüsümüzün yakınında yeterli seviyede kız ve erkek öğrenci yurtları mevcut, yeni bir yurdumuz da yakında hizmete girecek," dedi.

Ayrıca, kampüsün doğayla iç içe bir yapıya sahip olduğunu ve GreenMetric sıralamalarında üst sıralarda yer aldığını belirten Uzun, bu özelliğin aday öğrenciler için çekici olduğunu ifade etti.

Uzun, "Kampüsümüzün doğayla iç içe yapısının aday öğrencilerimizi etkileyeceğini düşünüyorum," dedi.

Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, üniversite tercihi yapacak adaylara başarılar dileyerek, "Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi genç, nitelikli, dinamik bir akademik kadrosu ve doğayla iç içe kampüsüyle yeni öğrencilerini bekliyor," sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarnıcın Üzeri Kapatıldı, Vatandaş Nedenini Merak EdiyorÖnceki Haber

Sarnıcın Üzeri Kapatıldı, Vatandaş Neden...

Vali Yılmaz, Şehit Ailesini Ziyaret EttiSonraki Haber

Vali Yılmaz, Şehit Ailesini Ziyaret Etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar