DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Rahime Hatun MTAL’de günlük 20 bin ekmek üretilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rahime Hatun MTAL’de günlük 20 bin ekmek üretilecek
Abone ol
Osmaniye Merkez Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde günlük 20 bin adet üretim kapasitesine sahip,  güncel teknolojik cihazlarla donatılmış, el değmeden, hijyenik üretim yapacak, endüstriyel ekmek fırını atölyesi  kuruldu.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Merkez Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde günlük 20 bin adet üretim kapasitesine sahip,  güncel teknolojik cihazlarla donatılmış, el değmeden, hijyenik üretim yapacak, endüstriyel ekmek fırını atölyesi  kuruldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak,  Mesleki  Eğitim Şubesinden sorumlu  İl Milli eğitim Şube Müdürü Nasif Önder ile birlikte   okulu ziyaret ederek, atölye ile  çalışma alanlarında incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Albak, Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sibel Altun’dan ekmek üretimi ile ilgili atölye ve fırın hakkında bilgi aldı.

Okul Müdürü Altun yapılan çalışmalarla  ve atölye ile ilgili olarak; "Okulumuz bünyesinde bulunan yiyecek içecek hizmetleri alanında üretim tesisi olarak 14.03.2022 de, günlük 20.000 ekmek üretim kapasiteli güncel teknolojik cihazlar ile donatılmış el değmeden, hijyenik olarak üretim yapacak, endüstriyel ekmek fırını 400m2 lik bir alana kurulmuştur.

Bu tesis içerisinde bir adet endüstriyel fırın, 1 adet un eleme makinesi, 1 adet hamur yoğurma makinesi, 1 adet su soğutma cihazı, 1 adet su dozajlama cihazı, 2 adet hamur kesme ve tartma makinesi, 1 adet hamur çevirme makinesi, 1 adet hamur dinlendirme makinesi, 1 adet şekil verme makinesi, 1 adet hamur dinlendirme makinesi, 1 adet buhar kliması, 1 adet ekmek paketleme makinesi ve üretim için gerekli diğer araçlar yer almaktadır.

Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak; Bakanlığımızın desteği, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Aydın Albak'ın teklif ve teşvikleri, Okul Müdürü Sibel Altun'un çalışmaları ile yapılması planlanan işletme ile Belediye Başkanlığı ve İl Tarım Müdürlüğünden gerekli izinler alınarak, bir fabrika tarzındaki tesisimizde gıda mühendisi denetiminde, okulumuzun yiyecek içecek hizmetleri alanı öğretmenleri kontrolünde öncelikle kamu kurumlarının olmak üzere şehrimizin ekmek ihtiyacının giderilmesine katkı sunmayı, aynı zamanda öğrencilerimizi de üretim ortamında etkin çalışmalarını sağlayarak onları iş piyasasına ve gelecekte seçecekleri alana donanımlı bir şekilde hazırlamayı amaçlıyoruz."dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü  Aydın Albak, mesleki eğitimin öneminden sözederek;"İlimiz genelinde tüm mesleki liselerimizin niteliğini her geçen daha da üste taşıyoruz, daha da taşımaya devam edeceğiz. Nitelikli iş gücünün sağlanması buralardan geçiyor. Bu bilinçle emek sarfeden tüm paydaşlarımıza, yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize ülkemiz ekonomisine sunduğu ve sunacakları katkı için teşekkür ediyorum.”diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yılmaz, Vali Karahan İlkokulunu ziyaret ettiÖnceki Haber

Vali Yılmaz, Vali Karahan İlkokulunu ziy...

Başkan Kadir Kara’dan Berat Kandili MesajıSonraki Haber

Başkan Kadir Kara’dan Berat Kandili Mesa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar