DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
BIST9833.2
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Pedallar kalp sağlığına dikkat çekmek için çevrildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pedallar kalp sağlığına dikkat çekmek için çevrildi
Abone ol
Osmaniye Bisikletçiler Derneği tarafından, Türk Kalp Vakfı iş birliğinde, “Kalp Sağlığı Haftası” dolayısıyla “Kalbini koru bisikletle yaşama bağlan” sloganıyla bisiklet turu etkinliği düzenlendi.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Bisikletçiler Derneği tarafından, Türk Kalp Vakfı iş birliğinde, “Kalp Sağlığı Haftası” dolayısıyla “Kalbini koru bisikletle yaşama bağlan” sloganıyla bisiklet turu etkinliği düzenlendi.

Polis korteji eşliğinde, 1,5 kilometrelik farkındalık sürüşünde, Erzin 2 Gün 2 Teker Bisiklet Spor Kulübü Derneği, Osmaniye 2 Teker Bisiklet Derneği ve Doğu Akdeniz Bisiklet Derneği ( DOGABİS) üyesi toplam 54 bisiklet sever, kalp sağlığına dikkat çekmek için pedal çevirdi.



Devlet Bahçeli Meydanından başlayan bisiklet tutu öncesinde, sahipsiz sokak hayvanları besleme etkinliği yapıldı.32 İlde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinliklerin Osmaniye’de programı, Belediye Hizmet Binası karşısındaki Kurtuluş Mücadelesi temalı 2023 Açık Hava Müzesinde son buldu.

Etkinliğe katılan Dr. Kadir Yıldırım, bisiklet sürmenin, kalbin, çevrenin ve cebin dostu olduğunu belirtti. Dr. Yıldırım, “Dünya sağlık örgütü sağlıklı bir yaşlılık için ve sağlıklı bir hayat için günde 30 dakika spor yapmayı öneriyor. Çocukluğumuzda keşke bisikletinin olsa da binsek derdik. İşte o hevesi tekrar getirmeli ve arabalardan inerek kısa mesafeleri bisikletle aşmalıyız. Tolstoy 67 yaşında bisiklet binmeyi öğrenmiştir. Bisiklete binmeyi ihmal etmeyelim. Hayatımızın bir yerinde mutlaka bisiklet olsun.” Dedi.



DOGABİS Başkanı Savaş Özdemir, 34’üncüsü düzenlenen "Kalbini koru, bisikletle yaşama bağlan" projesine dernek olarak katılım sağladıklarını söyledi. Bisiklet Federasyonu Osmaniye İl Temsilci Çağlar İlkhan, şehrimizde daha güvenli sürüşler için bisiklet yolları görmek istediklerini ifade etti.

Osmaniye 2 teker Bisiklet Derneği Başkanı Ali Solak da sağlıklı bir kalbin bisiklet sürerek ve spor yaparak olacağını vurgulayarak, “Genç yaşlı demeden bisiklet sporunu ihmal etmeyelim.” Diye konuştu.



Erzin 2 Gün 2 Teker Başkanı Önder Akyol ise şu ifadelere yer verdi: “Osmaniye'de defalarca yeme/içmeye geldik. Bu gün kalbimiz için geldik.  Arabadan in bisiklete bin sloganıyla bisiklet sporuna gönül veren bir grubun. Kalbini düşünen tüm vatandaşlara bisiklet sporunu şiddetle tavsiye ediyoruz.”
Bisiklet Turu etkinliğine katılan HAYTAP Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, 4 yıldır "bisikletli Besleme" projesini sürdürdüklerini belirterek, “Bisiklet derneklerimiz özellikle pandemi sürecinde projemizi sahiplenerek bir çok sokak hayvanı beslendi. Bizdeki kalpten onlarda da var. Lütfen kalbinizi korurken onların da kalbinin olduğunu unutmayın ve yanınıza bir miktar mama alın.” Dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
374 gram uyuşturucu maddeyle yakalandı, tutuklandıÖnceki Haber

374 gram uyuşturucu maddeyle yakalandı,...

“Yarım kalan hatıralar” filminin çekimleri başladıSonraki Haber

“Yarım kalan hatıralar” filminin çekimle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar