DOLAR32.4408
EURO34.7512
ALTIN2438.9
BIST9915.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Otizm Dernekleri yurt genelinde tek ses oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otizm Dernekleri yurt genelinde tek ses oldu
Abone ol
Türkiye Otizm Meclisi tarafından alınan ortak karar doğrultusunda, Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak, otizmli Mehmet Eres’in şüpheli ölümüne tepki gösterildi.
Osmaniye haberleri

Türkiye Otizm Meclisi tarafından alınan ortak karar doğrultusunda, Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak, otizmli Mehmet Eres’in şüpheli ölümüne tepki gösterildi.

Osmaniye Otizm Derneği yönetimi ile otizmli çocukların aileleri Cumhuriyet Meydanı’nda saat:15.00’de buluştu.

Otizmli çocuklar ve aileleri ellerinde taşıdıkları dövizlerdeki yazılarla sorunlarını dile getirdiler.

Bakımevlerine denetim isteyen otizmli aileler, İstanbul’da bakımevinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden otizmli Mehmet Eres’in için buluştuklarını belirterek basın açıklaması yapıldı.

Osmaniye Otizm Derneği Başkanı  Hayri Özdemir tarafından okunan; “İnsanca yaşam otizmlilerin hakkıdır!” başlıklı  basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“İnsanca bir yaşam otizmlilerin hakkıdır!

Otizmli M.E.'nin bakımevinde yaşadığı şiddetin ardından hayatını kaybetmesi çocuklarımızın insan yerine konulmadığının göstergesidir.

Türkiye Otizm Meclisi olarak 2016 yılında kurulduğumuzdan bu yana otizmli evlatlarımızın ile ailelerinin sahada yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini, yaşanmışlıkları da ortaya koyarak, hem yerelde hem de merkezde en üst düzeyde yetkililere yazılı ve sözel olarak ilettik.

Türkiye Otizm Meclisi olarak ilk günden beri dile getirdiğimiz gibi, otizmli bireylerin tanı konulduğu andan itibaren kaliteli eğitim, sağlık hizmetlerine kolay ulaşım ve kötü muamele görmemek haklarıdır.

İnsan onuruna yakışır bakım hizmetinin önemi ve gerekliliği toplum vicdanı ve yaşam hakkı açısından elzem olduğu bir daha ortaya çıkmıştır.

Adli sürecin başlatıldığı ve 26.09.2022 tarihinde basına "bakımevinde kan donduran vahşet" başlıklı olaya ilişkin sürdürülecek yargılamanın her aşamasının takipçisi olacağız.

Bakım evlerindeki sistemli objektif denetleme, kötü muamele ve şiddetsiz bakımevleri standartları oluşuturlması, bakımevlerinde çalışan personelin liyakatı, kolay ulaşılabilir sağlık hizmetleri sağlık hizmetleri ve tanı konduğu andan itibaren nitelikli eğitime erişim sorunların çözümü için ivedilikle yapılması gerekenlerin başında gelmektedir.

Kendini koruma ve gördüğü zararı yetkililere bildirme becerisi tipik akranları gibi gelişmemiş olan 20 yaşındaki M.E.'nin şüpheli ölümünün aydınlatılması için otopsi raporunun ivdeilikle dosyaya kazandırılmasını; video görüntülerinden açıkça anlaşıldığı üzere, bu olaya sessizce tanık olmuş kişilerin yargı önünde hesap vermesini ve tüm suçluların cezalandırılmasını istiyoruz.

SAĞLIK OLMADAN KALİTELİ EĞİTİM !

EĞİTİM OLMADAN HAK EDİLDİĞİ BAKIM !

HEPSİ OLMADAN İNSAN ONURUNA YAKIŞIR YAŞAM OLAMAZ... Kamuoyuna ve yetkililere duyurulur…”

Yapılan basın açıklamasının ardından, siyah balonlar gökyüzüne bırakıldıktan sonra, katılımcılar olaysız şekilde dağıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, “Yaşlılar Günü”nü kutladıÖnceki Haber

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, “Yaşlılar...

Durdurulan otomobilde 5 kaçak göçmen yakalandıSonraki Haber

Durdurulan otomobilde 5 kaçak göçmen yak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar