DOLAR32.5949
EURO34.8273
ALTIN2511.1
BIST9693.4
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

OŞYAD, 25. Ekmek Ödüllü Yarışması ödül törenine hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD, 25. Ekmek Ödüllü Yarışması ödül törenine hazırlanıyor
Abone ol
Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) organizasyonu ile düzenlenen; “25. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması” ödül dağıtım töreninde kültür ve sanatsal alanda farklı etkinliklerde gerçekleştirilecek.
Osmaniye haberleri

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) organizasyonu ile düzenlenen; “25. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması” ödül dağıtım töreninde kültür ve sanatsal alanda farklı etkinliklerde gerçekleştirilecek.

Osmaniye Merkezde, Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisinde 7 Ekim 2022 Cuma günü, saat:16.00’da başlayacak olan etkinlik kapsamında, kültür ve sanatsal alanda farkındalıklar oluşturulacağı bildirildi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Osmaniye’de “Kültür ve Sanat” etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan “25 Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması” sonunda katılımcılar arasından ilk üç dereceye girenlerler ile Osmaniye’nin kültür, sanat ve tanıtımına katkıda bulunan, şu anda da hayatta olmayanların anılarını yaşatmak için ödüller verileceğini söyledi.

Bu yıl 25.’ncisi düzenlenecek olan; “Uluslar arası Ekmek ödüllü Şiir Yarışması” ödül dağıtım töreninde, 3’ü yurt dışı olmak üzere Türkiye genelinden 28 farklı kentten katılan şairlere ödülleri verilecek.

Etkinliği başlatarak 25 yıldır aralıksız olarak, Genel Koordinatörlüğünü yürüten OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; “Yarışma sonunda ilk üç dereceye girenlere kristal kupa ve çeşitli ödüller ile birlikte, mansiyon olarak; Osmaniye’nin kültür ve sanatına katkıda bulunan ve şu anda hayatta olmayanların anılarını yaşatmak amacı ile 18 isim adına hazırlanan plaket ve katılım belgeleri verilecektir.

Yarışma kapsamında, her katılımcımıza; ekmek, kitap, kalem ve katılım belgesi ödülü ile onurlandıracağız”dedi.

25 YIL ÖNCESİNDEKİ KATILIMCILARA “AHDE VEFA”

OŞYAD Başkanı Bardak,  ilk yarışmanın ödül töreninin 17 Mayıs 1997 Cumartesi günü yapıldığını anımsatarak, ilk yıllardaki yarışmalara duyarlılık gösterenlere “ahde vefa” borçlarını ödemek adına; “Teşekkür belgesi” verileceğini söyledi.

Bardak açıklamasında; “İlk kez başlattığımız şiir yarışmasına katılanların isimleri ile şiirlerini 25 yıldır saklı tutmaktayız. İlk yarışmamızı gazetemiz adına düzenlemiştik, aradan geçen yıllar içerisinde 2005 yılı sonrası OŞYAD’ın kurulması ile yarışmayı derneğimiz bünyesine alarak sürdürdük.

Aradan geçen çeyrek asırlık süreçte, yarışmamızın ciddiyetini yazarlarına kanıtlama adına belgelerle ortaya koyduğumuz gibi, 1997-98 ve 99 yıllarındaki yarışmacılarımızın dereceleri ve şiirlerini de paylaşarak, etkinliğimizde kültür-sanat insanları ile paylaştıktan sonra, 25. Yılın anısına katılımcılarıma “Teşekkür belgesi” takdim edeceğiz.

KİTAPSEVERLERE TEŞEKKÜR BELGESİ

Gazeteci ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, “25. Ekmek ödüllü şiir yarışması” ödül dağıtım etkinliği kapsamında, Gazete kütüphanesinden yararlananların isimlerini belirleyerek; 22 öncesindeki kitap severlere “teşekkür belgesi” verileceği kaydetti.

Bardak konu ile ilgili açıklamasında; “Gazetemiz bürosundaki kütüphaneden herkesin yararlanabileceğini haberlerimizde duyurduk. İsimlerine ulaştığımız kişilere mesaj çekerek davetimizi yaptık.  

2000 yılında başlattığımız, ‘Emanet kitap okuma’ kampanyası kapsamında, isimlerini yazdırarak aldıkları kitapları yeniden kütüphanemize getirenlerin isim listelerini inceledik.  Kitapseverlerin aldıkları kitabın ismi ve yazarı ile birlikte, tarihlerini de belirterek; kitapsever dostlarımıza “Teşekkür belgesi” hazırladık ve bu etkinlikte takdim edeceğiz. “dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma, Dünya Yaşlılar Gününde, 105 yaşındaki kadını unutmadıÖnceki Haber

Jandarma, Dünya Yaşlılar Gününde, 105 ya...

Jandarma; traktör ve motosikletlerin muayenesini yerinde yaptırdıSonraki Haber

Jandarma; traktör ve motosikletlerin mua...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar