DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6
BIST9915.6
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniyeli Siyasiden Sürpriz İstifa

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniyeli Siyasiden Sürpriz İstifa
Abone ol
21. Dönem Osmaniye Milletvekili ve İYİ Parti kurucular kurulu üyesi Dr. Birol Büyüköztürk, "Kendisi, Ailesi ve Sülalesinin onuru" için İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı.
Osmaniye haberleri

21. Dönem Osmaniye Milletvekili ve İYİ Parti kurucular kurulu üyesi Dr. Birol Büyüköztürk, "Kendisi, Ailesi ve Sülalesinin onuru" için İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

Büyüköztürk, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından tekrar aday gösterilmeyen mevcut Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in İYİ Parti'ye katılmasının ardından İYİ Parti'den Çukurova Belediye Başkan adaylığını açıklamıştı.

Ancak daha sonra Büyüköztürk'ün adaylığı geri çekilerek yerine Soner Çetin aday gösterildi. Bu gelişmenin ardından Büyüköztürk istifa kararı aldı. Büyüköztürk istifasını şu sözlerle duyurdu:

"Yaşadığım talihsiz ve rencide edici olay ile muhatap olmamdan sonra, ben nerde olursam orada olan; benim için büyük fedakarlıklar yapan çekirdek ailem, büyük ailem ve yakın arkadaşlarımla görüşmelerim neticesi;

aile ve sülale olarak bu olayı kaldırmamızın çok zor olduğu ortak görüşü ile İYİ Partiden ayrılmanın gerekli ve yerinde olduğuna karar verdik."

Büyüköztürk açıklamasında şunları da kaydetti: "Haydi Abla ile başlayan, Meral Akşener hareketinde Bölge Temsilcisi, Kurucular Kurulu Üyesi,

İl Başkanlığı görevinde bulunduğum süreç içerisinde yaşadığım güzel anılar ve kıymetli dostluklar bende baki kalacaktır. İYİ Partiye ve gönül verenlerine başarılar diliyorum...

Neticede İYİ Partiden ayrıldığımı siz kamuoyu ile paylaşıyor, bugüne kadar bizimle hakkaniyet içerisinde yol yürüyen tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Bilinmelidir ki “Benim, Ailemin ve Sülalemin onuru” için bunu yapmak zorundayım."

Birol Büyüköztürk, 1960 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini tamamladı. Hakkari Sıtma Bölge Başkanlığı ve Adana İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Adana Numune Hastanesi'nde başhekim yardımcılığı da yapan Büyüköztürk, 21. Dönemde Osmaniye milletvekili olarak TBMM'ye girdi. İYİ Parti Adana İl Başkanlığı görevini yürüttü ve partisinin kurucular kurulu üyesiydi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Daşöz, “Öğrencilere Bin TL Burs Veriyoruz”Önceki Haber

Daşöz, “Öğrencilere Bin TL Burs Veriyoru...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Adana’da STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle buluştu:Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Adana’d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar