DOLAR32.3965
EURO34.8073
ALTIN2395.7
BIST10208.
Yusuf Cinkara Haber sayfa üstü

Osmaniye’deki göl ve göletlere 224 Bin adet yavru balık bırakıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’deki göl ve göletlere 224 Bin adet yavru balık bırakıldı
Abone ol
Osmaniye’deki göl ve göletlere 224 Bin adet yavru balık bırakıldı.
Osmaniye haberleri

Osmaniye’deki göl ve göletlere 224 Bin adet yavru balık bırakıldı.

Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Sumbas İlçesi Mehmetli Baraj Gölüne 204 Bin, Bahçe  ilçesi Arıklıkaş göletine ise 20 Bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Sumbasta’ki balık bırakma programına, Kaymakam Mehmet Furkan Takırtaş, Sumbas Belediye Başkanı Zeki Demıroğlu ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç katıldı.



Proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Mustafa İlmeç, “Bakanlığımız tarafından; su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele ve metotlara dayalı balıklandırma amacıyla “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” uygulanmaktadır.

Balıklandırma Programı Çerçevesinde; Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Üretim İstasyonundan ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğünden Temin edilen 653 Bin adet pullu sazan balığı yavrusu 2017 ve 2022 yılları arasında Bahçe, Düziçi ve Hasanbeyli ilçelerinde bulunan göl ve göletlere bırakıldı.

Suya bırakılan balıkların bölge köylerdeki balıkçılar ve İlçemiz balıkçılığının gelişmesi açısından önemli bir adım olduğundan 2022 yılı Balıklandırma Projesi kapsamında Bahçe ilçesinde bulunan Arıklıkaş göletine 20 Bin ve Sumbas ilçesinde bulunan Memetli baraj gölüne  204 Bin adet olmak üzere toplamda 224 Bin adet sazan balığı yavrusu bırakılacaktır.



Yapılan çalışma ile göl ve göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesini, göl ekosisteminin canlı tutulmasını ve yöre halkının göl ve göletlerden istifade etmesi hedeflenmektedir.” Dedi.

Balıklandırma faaliyetinin  yöre halkı tarafından da ilgi ve memnuniyetle karşılandığının görüldüğünü ifade eden Müdür İlmeç, “Beklenen faydanın üst düzeyde alınabilmesi için; balıkların korunması sürdürülebilir avcılığa bağlı olduğundan bırakılan bu yavruların en az bir kez yavru vermesine imkan tanınmasını siz balıkçılarımız ve halkımızdan bekliyoruz.” Dedi.

Konuşmaların ardından, yavru balıklar suya bırakıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarmadan okul servis aracı denetimiÖnceki Haber

Jandarmadan okul servis aracı denetimi

İŞKUR, 24 kişiye istihdam sağlayacakSonraki Haber

İŞKUR, 24 kişiye istihdam sağlayacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar